Baby Boom Show Virtual

Aproape 8.000 de copii, in vizita la TVR

În săptămâna „Şcoala altfel”, Televiziunea Română şi-a deschis porţile pentru mai mult de 200 de grupuri de copii

Săptămâna aceasta, TVR este teritoriul copiilor. Începând de luni, în fiecare zi, de la ora 8.00 la ora 18.00, culoarele şi studiourile, regiile de emisie sau spaţiile de montaj ale Televiziunii Române răsună de glasurile copiilor.

Mai mult de 200 de grupuri de copii de grădiniţă, gimnaziu şi liceu vizitează în aceste zile toate sediile Televiziunii Române, în cadrul programului „Şcoala altfel”.

Peste 5.000 de copii din Bucureşti şi din împrejurimi – Cernica sau Baloteşti -, dar şi din Ploieşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Călăraşi, Băicoi (judeţul Prahova), Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), Feteşti (judeţul Ialomiţa), Techirghiol şi Tîrgu Mureş au dorit să vadă cum se fac ştirile şi emisiunile la sediul central al TVR. În acelaşi timp, la cele cinci studiouri teritoriale TVR din Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş şi-au anunţat vizita peste 2.700 de copii.

Unii dintre micii vizitatori au asistat şi participat la repetiţii şi chiar la filmări ale unor emisiuni TVR, precum „Plusuri şi minusuri” (TVR 1), „Hai-hui” (TVR 1), „Se zice că…” (TVR 1), „Arte, carte şi capricii” (TVR 2), „Vorbeşte liber” (TVR 1), au experimentat rolul de reporter TV sau cameraman, în timp ce alţii au preferat pupitrul Ştirilor. Cu ochii măriţi de uimire, curioşi şi plini de întrebări, mulţi şi-au promis că, atunci când vor fi mari, vor reveni pentru a se alătura echipei TVR.

Copiii au pătruns în culisele Televiziunii Române şi au vizitat studioul şi regia Ştirilor, studiourile şi regiile de unde se realizează emisiuni de divertisment, culturale sau talk-show-uri, sudioul 4 de unde s-a transmis, în direct, Revoluţia din 1989, dar şi cabinele de montaj pentru a vedea cum ajunge o emisiune la forma finală pe care o urmăresc acasă, pe micile ecrane.

În Bucureşti, ghizii din acest an sunt specialişti în relaţii cu publicul, resurse umane, comunicare corporate, referenţi relaţii externe, experţi relaţii externe, dar şi jurnalişti, realizatori şi redactori. La TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Tîrgu Mureş, rolul de ghid a fost asumat de coordonatori ai diferitelor departamente, jurnalişti TV, cameramani sau regizori.

Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în prima săptămână a lunii aprilie, a unui orar special format doar din activităţi extra şcolare.

Televiziunea Română organizează vizite şi în afara programului „Şcoala alftel”. Pe parcursul întregului an, grupuri de elevi sau adulţi ne scriu pe adresa vizita@tvr.ro şi vin să vadă culisele TVR.

Bucuresti, 09.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *