free download 78 travel guides written by experts

Aproape 130.000 de elevi vor invata mai bine cu dotarile de la PROFI

PROFI Rom Food creeaza conditii de scolarizare mai bune pentru aproape 130.000 de elevi ai claselor V-VIII din toata tara. Proiectul “PROFI te premiaza!” prin care, inca inainte de sfarsitul acestui an, 100 de scoli sunt dotate cu noi laboratoare IT performante si alte 100 de scoli primesc videoproiectoare, s-a desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Luni, 28 noiembrie, reprezentanti ai PROFI Rom Food si MECTS, 80 de directori ai scolilor castigatoare din intreaga tara, elevi si parteneri de campanie s-au intalnit la Scoala nr. 113, General Praporgescu, din Bucureasti, pentru a veni in contact direct cu echipamentele pe care urmeaza sa le primeasca.

Campania a catalizat entuziasmul catorva sute de mii de persoane, elevi, profesori, rude si prieteni care au decis prin vot in cadrul magazinelor PROFI numele scolilor care primesc valoroasele echipamente.

“Utilizarea calculatorului a devenit o conditie esentiala pentru munca si viata oricarui adult. In consecinta, dobandirea competentelor de baza in utilizarea calculatorului la finalul invatamantului obligatoriu devine o necesitate”, a declarat Pawel Musial, Director General PROFI Rom Food. “Constatam ca aceasta convingere a noastra coincide cu strategia Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii promovata de MECTS si de aceea sprijinim dezvoltarea competentei de baza in utilizarea calculatoarelor personale si a aplicatiilor pe calculator, in conformitate cu standardele recomandate la nivelul Uniunii Europene.“

“Ne bucura campania celor de la PROFI deoarece a venit in sprijinul primului obiectiv al Pactului National pentru Educatie, si anume modernizarea sistemului si a institutiilor de educatie in perioada 2008-2013, astfel incat pe viitor scoala romaneasca sa fie competitiva pe plan European si global”, a declarat Liliana Preoteasa, Director General MECTS. “MECTS urmareste, prin programele sale, folosirea la scara larga a tehnologiei informatiei in procesul de educatie, deruland programe de dotare cu tehnica de calcul a unitatilor de invatamant si de formare a cadrelor didactice in vederea modernizarii procesului didactic prin integrarea tehnologiei si instruirii asistate de calculator.”

“In momentul de fata avem un laborator de Informatica, iar sosirea noilor notebookuri va face ca cei 1000 de elevi ai scolii noastre sa dobandeasca considerabil mai usor competentele digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere, competente cheie conform Legii educatiei nationale nr.1/2011,” a declarat Aurelia Vidovici, directorul scolii nr. 113 din Bucuresti.

“Tehnologia informatiei si a comunicatiilor este mentionata in Legea educatiei nationale ca disciplina optionala in invatamantul primar si ca disciplina obligatorie , in trunchiul comun, la nivel gimnazial si liceal.”

Bucuresti, 28.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *