free download 78 travel guides written by experts

Apocalipse apocrife ale Noului Testament

Apocalipse apocrife ale Noului TestamentEditura Herald

Este cunoscut faptul ca existau multe scrieri disponibile la momentul selectarii documentelor incluse in Biblie, astfel ca unele au ramas in afara acestei carti sfinte. Exista asadar Evanghelii, Fapte, Epistole si Apocalipse apocrife, toate interesante, iar unele sunt destul de diferite (sau contin informatii complementare celor din Biblie). O multitudine de documente de descoperit. Volumul de fata se opreste doar asupra Apocalipselor apocrife ale Noului Testament si “cuprinde cele mai importante texte demne de acest nume; in plus, pune la dispozitia cititorului rezultatele cercetarilor in domeniu obtinute pana in prezent.” (p. 7).

O alta precizare importanta, realizata chiar in cadrul Cuvantului inainte al acestei carti:

„Daca, intr-un anumit sens, nu pot fi socotite surse legimite, scrierile apocrife sunt valoroase intr-un alt sens. Ele consemneaza viziunile, sperantele si fricile oamenilor care le-au redactat; ele arata ce anume a fost acceptabil pentru crestinii neinstruiti din primele veacuri, ce anume ii interesa, ce anume admirau, ce idealuri nutreau pentru viata aceasta. Ca productii folclorice sau ca povestiri tematice ele sunt pretioase; iubitorul de literatura si arta medievala descopera in ele sursa unei parti considerabile din obiectul cercetarii sale si cheia numeroaselor enigme ramase nedescifrate. Intr-adevar, apocrifele Noului Testament au exercitat o influenta atat de mare si atat de raspandita (chiar daca disproportionata in raport cu propriul lor merit), incat este cu neputinta ca cercetatorul preocupat de gandirea crestina sa nu le ia in consideratie.” (pp. 8-9)

Cititorii au asadar ocazia de a citi Apocalipsa lui Moise, pe cea a lui Ezdra, Apocalipsa lui Pavel, revelatia lui Ioan Teologul, Adormirea Maicii Domnului, Apocalipsa lui Petru, Apocalipsa Fecioarei si Apocalipsa lui Zedra. Fiecare este insotita de o nota introductiva si de precizari utile. Volumul se constituie asadar intr-o sursa pentru cei pasionati de a cunoaste crestinismul dincolo de documentele legitime, cuprinse in Biblie. Cum Apocalipsa este partea care ii inspaimanta cel mai mult pe oameni, tocmai pentru ca este ceva ce urmeaza sa aiba loc, scrierile apocrife cuprinse in Apocalipse apocrife ale Noului Testament devin lecturi utile.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *