metalshow

APN/UKA, noul proprietar City Mall

În cursul lunii noiembrie APN/UKA European Retail Trust a devenit noul proprietar City Mall, în urma achiziţionării părţilor sociale ale companiei Victoria Holding, în cadrul unei tranzacţii de aproximativ 103,5 milioane de euro.

APN/UKA European Retail Trust este un fond de investiţii deţinut de APN Funds Management Limited care are sediul central în Australia. Fondul este foarte activ în Europa Centrală şi de Sud, deţinând aproximativ 35 de centre comerciale şi lucrând cu aproape 750 de retaileri internaţionali. APN administrează un fond de peste un miliard de euro în real estate, iar  pentru următorii trei ani se aşteaptă o creştere a fondului la 4 miliarde de euro.
Recent, APN/UKA a devenit noul proprietar City Mall, ca urmare a achiziţionării părţilor sociale ale companiei Victoria Holding.

Strategia APN/UKA, în calitate de investitori pe termen lung, este aceea de a lucra în strânsă colaborare cu retailerii existenţi deja în City Mall şi de a implementa proiecte noi care vor avea rolul de a conserva şi de a îmbunătăţi totodată performanţele comerciale ale City Mall, în beneficiul tuturor părţilor implicate.

Paul Anderson, Directorul Departamentului de Management al Centrelor Comerciale al APN/UKA European Retail Trust, declară: “Suntem extrem de încântaţi de achiziţionarea centrului comercial City Mall, cât şi de intrarea noastră pe piaţa din România. Proiectul City Mall reprezintă pentru noi o adevărată provocare. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de chiriaşii actuali ai acestui mall şi totodată să aducem aici alţi retaileri internaţionali cu care lucrăm în mod curent în alte ţări. Pentru a prelua managementul City Mall şi a activa aici standardele internaţionale ale unui centru comercial, suntem bucuroşi să anunţăm că i-am ales pe specialiştii în management de la King Sturge”.

În acest sens, Mark Mannering, Directorul companiei King Sturge în România, a afirmat că: “Suntem încântaţi să fim reprezentanţii APN/UKA, în acest moment al intrării lor pe piaţa românească. Suntem de asemeni plini de încredere în ceea ce priveşte faptul că City Mall, chiriaşii şi clienţii săi, vor avea de câştigat în urma achiziţionării de către APN/UKA. Date fiind evoluţia spectaculoasă a sectorului de retail şi interesul deosebit al retailerilor internaţionali pentru piaţa românească, considerăm că există în acest moment o imensă oportunitate de intensificare a ofertei de retail.

Această tranzacţie, cea mai importantă pe piaţa imobiliară din România în 2006, vine într-un moment în care City Mall, la mai bine de un an de la lansare, cunoaşte numeroase schimbări pozitive importante pentru imaginea sa.

Recenta deschidere cinematografelor City Cinema pe 23 noiembrie vine să completeze oferta de entertainment propusă clienţilor săi de către City Mall: patru cinematografe a câte 138 de locuri, sunet Dolby Digital şi imagine de înaltă calitate, un decor modern şi elegant.

Luna decembrie va prilejui în City Mall inaugurarea – într-un spaţiu de 1500mp – a magazinului Sprider, cel de al doilea retailer vestimentar ca mărime de pe piaţa românească de profil. Important brand internaţional, cu o vechime de aproape 30 de ani, Sprider oferă o gamă extrem de variată de produse de îmbrăcăminte, având colecţii destinate atât adulţilor, cât şi copiilor. City Mall este prima locaţie din România în care Sprider deschide un spaţiu comercial.

În acelaşi timp, lucrările de construcţie a noii parcări evoluează, estimându-se ca în primăvara anului viitor imobilul de 12 etaje, ce va fi legat de City Mall printr-o pasarelă, să poată fi dat în folosinţă. Imobilul va avea spaţii comerciale la subsol, parter şi mezanin şi va oferi 1000 de locuri noi de parcare în plus faţă de cele existente în momentul actual.

Bucuresti, 1.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *