Apel la fotografie: ArtLink va invita in Bucuresti!

Proiectul francofon international "Caravana celor zece cuvinte"  propune manifestari artistice in teritorii si tari francofone in jurul a zece cuvinte alese in fiecare an de catre ministerul de cultura impreuna cu ministerul de externe francez. Pentru cele zece cuvinte de anul acesta (accents, badinage, escale, flamboyant, hôte, kaléidoscope, masques, outre-ciel, soif, tresser) ArtLink a gandit proiectul
romanesc "Orasul este in alta parte…".

Proiectul incita la cautarea celor zece cuvinte frantuzesti in orasul Bucuresti, la trasarea unei "harti" personale a capitalei. Provocarea consta in "gasirea" cuvintelor, corelarea lor cu un anumit loc din oras, fotografierea locului si inregistrarea a catorva cuvinte despre acel loc (mecanismul, foarte usor de folosit, direct de pe site www.artlink.org.ro).

Fotografiile vor face obiectul unor expozitii ulterioare, una "fixa" la Galeria UNA si una "mobila" in mijloacele de transport in comun bucurestene. Expozitia mobila va avea loc in luna septembrie in timpul Summit-ului Francofoniei la Bucuresti.

Pe langa acestea, cativa dintre participanti vor fi selectati pentru a-si "povesti" locul ales in cadrul unui film facut in colaborare cu TVR. Filmul va rula pe posturile TVR si la Institutul Francez din Bucuresti in cadrul diverselor manifestari artistice francofone si va fi distribuit sub forma de DVD in cele 63 de
tari membre ale OIF (Organizatiei Internationale a Francofoniei).

Proiectul se desfasoara in perioada martie – septembrie 2006 si este deja puternic sustinut, atat institutional cat si privat.

Pentru orice detalii consultati site-ul www.artlink.org.ro

Va asteptam povestile!

oana@artlink.org.ro

Bucuresti, 7.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *