free download 78 travel guides written by experts

APC Romania lanseaza primul program de educatie financiara destinat publicului larg

· www.bugetulfamiliei.ro, un instrument util în gestionarea bugetelor familiale

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) şi Junior Achievement România au anunţat astăzi lansarea oficială a programului de educaţie financiară „Bugetul Familiei”.

Programul se desfăşoară sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi este derulat în colaborare cu Centrul European al Consumatorilor România şi compania de credite de consum Provident Financial România.

Primul instrument al acestui program îl constituie site-ul web www.bugetulfamiliei.ro, care îşi propune să aducă mai aproape de consumatori noţiunile de bază ale lumii financiare moderne şi să le ofere acestora instrumente practice de calcul al bugetului personal, familial precum şi modalităţile în care pot evita situaţii de supraîndatorare.

„Accesul la educaţie în domeniul serviciilor financiare este deosebit de important pentru asigurarea protecţiei consumatorilor, mai ales în contextul situaţiei actuale. Fără educaţie financiară, participarea totală şi informată a indivizilor în economie nu poate fi realizată, iar rezolvarea acestei situaţii a devenit o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Costel Stanciu, preşedintele APC România.

„Noi, Junior Achievement România am considerat întotdeauna că atât părinţii, cât şi copiii trebuie să ştie să folosească inteligent resursele financiare ale familiei. Din acest motiv, derulăm de câţiva ani în parteneriat cu comunitatea de afaceri o serie de programe de educaţie financiară în şcolile din România. De aceea, recomandăm profesorilor şi elevilor din programele noastre site-ul www.bugetulfamiliei.ro ca instrument de lucru la clasă”, a spus Daniela Staicu, Manager Programe Educaţie Financiară în cadrul Junior Achievement România.

La rândul său, Răzvan Resmeriţă, directorul Centrului European al Consumatorilor din România a precizat că „îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe financiare este o provocare socială care necesită contribuţia mai multor actori de pe piaţă, atât din rândul autorităţilor publice, cât şi din sectorul privat, reprezentanţi ai consumatorilor şi ai mediulului academic”.

„Sprijinirea programelor de educaţie financiară reprezintă o prioritate pentru Provident Financial România. Suntem convinşi că un nivel ridicat al înţelegerii conceptelor financiare ajută consumatorii să îşi gestioneze mai eficient bugetele familiale. Încurajăm autorităţile şi societatea civilă să se implice în astfel de iniţiative atât în beneficiul consumatorilor, cât şi pentru o dezvoltare sănătoasă a industriei de servicii financiare. De aceea, punem la dispoziţia acestora întreaga expertiză a grupului International Personal Finance din care facem parte” a declarat Steve Rice, directorul general al Provident Financial România.

Noul site este structurat în opt secţiuni (buget, plan de viaţă, economii, credit, asigurări, taxe, pensie, legislaţie), care oferă în premieră un ghid accesibil oricui doreşte să înveţe să-şi administreze corect banii săi şi ai familiei sale.

Bucuresti, 28.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *