Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

APC-Romania corecteaza una dintre practicile comerciale incorecte din zona bancara

APCAPC-Romania a notificat, în cadrul Campaniei Naționale împotriva practicilor comerciale incorecte pe piața din România”, demarată la data de 1 septembrie 2013, UNICREDIT CONSUMER FINANCING IFN S.A. în legătură cu menţiunile de pe pliantul de prezentare al creditului Mr. Turbo distribuit prin reţeaua hipermarket-ului Cora.

Astfel, în pliantul publicitar al creditului Mr. Turbo exemplul de cost prezentat era umbrit de o bulină colorată, care făcea imposibilă vizualizarea şi lecturarea cu uşurinţă de către consumatori a informaţiilor standard necesar a fi puse la dispoziţia acestora înainte de încheierea contractului, după cum prevede art.9 alin.2 din OUG nr.50/2010.

În urma demersului APC România, Unicredit Consumer Financiar IFn S.A. a comunicat asociaţiei că a întreprins măsurile necesare retragerii plintelor din circulaţie.

„ Dorim să vă comunicam faptul că, din verificările noastre interne, pliantul de prezentare al creditului Mr.Turbo distribuit în hypermarket-urile CORA prezintă într-adevar, din eroare, o bulină transparentă suprapusa parțial exemplului respectiv, astfel încât am întreprins imediat măsurile necesare pentru retragerea din circulație a acestor pliante” a precizat Domnul Razvan Antonescu, Manager Servicii Generale, Reclamații și Managementul Calitatii UNICREDIT CONSUMER FINANCING IFN S.A.

“Acesta este doar începutul! APC-Romania va continua să monitorizeze practicile comerciale și să acționeze ori de câte ori va identifica practici comerciale incorecte. Îi invitam pe toți consumatorii și reprezentanții mass-media care sesizează aspecte care pot intra în sfera practicilor comerciale incorecte să se alăture campaniei si să ni le sesizeze, pentru a acționa împreună în vederea eliminării acestora” a precizat Domnul Costel Stanciu, președintele APC Romania.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată în 10 februarie 1990. APC-Romania este singura organizatie de utilitate publica, membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor- BEUC, care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu operatorii economici şi instituţiile statului.

Bucuresti, 28.01.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *