free download 78 travel guides written by experts

Aparate medicale ce pot fi folosite acasa si nu trebuie sa lipseasca din trusa de sanatate

A trecut vremea in care aparatura medicala putea fi gasita doar in clinicile si spitalele mari. Astazi, datorita unei tehnologizari din ce in ce mai bine conturate, exista aparatura medicala pentru acasa, care poate sa ajute orice persoana, indiferent de starea de sanatate, sa isi monitorizeze corpul. Printre aparatele medicale care merita sa fie prezente in absolut orice casa se numara si urmatoarele:

Un tensiometru

Hipertensiunea poate sa prezinte riscuri foarte mari pentru sanatate si poate sa produca ameteli, slabiciune, oboseala si somnolenta. De asemenea, cei care sufera de hipertensiune risca sa isi piarda echilibrul.

Chiar daca un aparat de masurat tensiunea nu elimina simptomele, acesta poate sa ofere informatii importante, in asa fel incat persoanele bolnave sa poata lua atitudine.

Un astfel de aparat nu este scump, pe www.comenzi.ro putand fi achizitionat cu doar cateva zeci de lei sau cu o investitie ceva mai mare, pentru solutiile performante.

Tensiometrul poate sa fie pentru incheietura si pentru brat, ambele oferind o acuratete destul de mare.

tensiometru pixabay

imagine via Pixabay

Un glucometru

Persoanele diabetice vor avea nevoie de un glucometru, care poate sa le masoare nivelul de glucoza din sange. Desi un astfel de dispozitiv este invaziv, necesitand inteparea, glucometrele moderne sunt din ce in ce mai bine facute, in asa fel incat sa nu existe niciun fel de durere.

Un termometru

Se poate opta pentru termometre digitale, termometre cu infrarosu sau termometre clasice. Acestea pot fi destinate masurarii temperaturii corporale sua pot fi destinate masurarii temperaturii exterioare. Indiferent care este destinatia termometrului, acesta poate sa contribuie in mod evident la starea de sanatate a persoanei care il foloseste, asadar, este indispensabil din trusa de aparatura medicala de acasa. Un termometru este mic si costa putin, asadar, nu ar trebui sa fie vreo problema achizitia lui.

Un cantar

In conditiile in care greutatea poate sa aiba un efect foarte important asupra starii de sanatate, un cantar este indispensabil in orice casa si poate sa fie trecut cu usurinta in categoria dispozitivelor medicale. Acesta pate sa fie simplu si clasic, cu o afisare mecanica, sau poate sa fie electric.

In ultimii ani, cantarele electrice sunt din ce in ce mai performante si reusesc sa ofere mult mai multe informatii, pe langa greutate. Acestea pot sa ofere informatii despre grasimea de pe artere, dar si despre o multime de alte date ale corpului.

Aparate de aerosoli si umidificatoare

Nu in ultimul rand, aparatele cu aerosoli si umidificatoarele pot contribui la starea de sanatate a celor care le folosesc. Acestea transforma aerul intr-unul mai curat si mai placut de respirat, reusind sa fie din ce in ce mai performante si mai usor de folosit. Este adevarat ca atat un aparat de aerosoli cat si un umidificator reusesc sa solicite bugete ceva mai mari, insa cu siguranta aceste bugete merita investitia.

O astfel de trusa cu aparatura medicala pentru acasa poate sa ofere informatii utile si sa ajute la mentinerea unei sanatati de fier, pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *