free download 78 travel guides written by experts

Apa Bucovina – păstrăm sălbăticia ținutului

Acțiune socială de împădurire a zonei Valea Secu, Suceava

Voluntari și reprezentanți ai companiei Maspex Romania au participat sâmbătă, 11 mai, la o acțiune de împădurire în zona Valea Secu, comuna Dorna Candrenilor din județul Suceava. Activitatea a fost inițiată de către Maspex Romania prin brandul Bucovina și a avut ca parteneri Primăria Dorna Candrenilor și Ocolul Silvic Dorna. Voluntarii de la organizația Vatra Dornei Tineret și de la Asociația Salvatorilor Montani din România – Salvamont Vatra Dornei împreună cu reprezentanții instituțiilor menționate au plantat 2.000 de puieți de brad.

Acțiunea de împădurire este prima dintr-un șir de acțiuni sociale pe care compania Maspex Romania prin brandul Bucovina le va pune în aplicare în următoarea perioadă. Toate aceste inițiative completează noua campanie de promovare a brandului Bucovina ce se desfășoară sub sloganul Ținut sălbatic – apă echilibrată, prin care se reinterpretează echilibrul din “sete de echilibru” – sloganul de bază al brandului – ca pe echilibrul dintre oameni și natură.

Noua abordare este inspirată de teoria Half-Earth, conform căreia soluția ideală la problema civilizație vs. natură este ca oamenii să împartă planeta 50-50 cu natura. Altfel spus, o pledoarie pentru natură și nevoia ca măcar o parte din tărâmul ei să fie păstrat neatins, curat, limpede.

volutari Apa Bucovina, plantare brazi

Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania: „Compania noastră crede cu adevărat în protejarea naturii și în păstrarea echilibrului între cele două lumi: cea a omului și cea a naturii, iar unul dintre mesagerii de bază ai naturii către noi, oamenii, este chiar apa. Prin urmare, această nouă filosofie a venit la fel de natural ca apa pe care o îmbuteliem din surse subterane, localizate intr-o zonă sălbatică, protejată, de tip rezervație naturală, izolată de orice activități umane. Noua abordare și acțiunile pe care le vom întreprinde reprezintă modul nostru de a manifesta respectul față de natură precum și față de consumatorul care apreciază calitățile apei noastre, echilibrul și puritatea ei absolută”.

Dănuț Candrea, primar Dorna Candrenilor – „Considerăm deosebit de importantă acțiunea de împădurire care a avut loc și ne bucurăm că zona noastră are așa susținere la acest capitol. Fiecare copac plantat este vital atât pentru ecosistem, cât și pentru fiecare om în parte. Mulțumim tuturor celor implicați și îi asigurăm de întreaga noastră susținere și pentru următoarele acțiuni care au ca obiectiv protejarea mediului și în mod special a acestei zone deosebite. ”

Bucovina este un ținut în care există 23 de rezervații naturale, păduri virgine, specii unice sau rare de floră și faună. Din acest ținut bogat este îmbuteliată apa Bucovina care și-a câștigat aprecierea datorită calităților sale deosebite: este apă minerală naturală cu reziduu sec foarte scăzut (78g/ml) și pH (7,27) optim consumului permanent. Originea subterană îi asigură stabilitatea, temperatura și conținutul de săruri minerale constante și o protejează de riscurile de poluare, indiferent de condițiile climaterice de la suprafață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *