free download 78 travel guides written by experts

Anxietatea: Ce este si cum tratam efectele neplacute ale acesteia in cativa pasi simpli?

Printre cele mai comune afectiuni de natura mentala, se numara desigur depresia si anxietatea, afectiuni care din pacate au devenit in prezent mai comune ca niciodata. Daca in trecut foarte multi dintre noi credeam ca ele apar doar la varsta adulta, iata ca specialistii ne aduc la cunostinta faptul ca acestea se pot manifesta inca de la cele mai fragede varste, problema fiind insa faptul ca este mult mai greu de depistat la copii, pentru ca este greu pentru acestia sa ne transmita prin ce trec. Tuturor ne este teama de lucruri pe care nu le intelegem sau despre ca stim ca ni se pot intampla, insa de cele mai multe ori aceste temeri pot fi usor controlate. In cazul anxietatii insa, putem spune ca teama devine o stare generala pentru pacientii care se confrunta cu aceasta. Mai mult decat atat, de cele mai multe ori aceasta teama apare si vis a vis de situatii care in mod normal nu ar trebui sa ne puna intr-o astfel de situatie. Anxietatea nu este una dintre acele afectiuni care produc durere fizica, ci totul mai degraba totul se petrece la nivel mental, astfel ca putem vorbi despre o durere sufleteasca, apasatoare.

sursa foto

Una dintre cele mai mari probleme pe care anxietatea le aduce cu sine este faptul ca modul in care aceasta se manifesta are un profund impact negativ asupra asupra vietii de zi cu zi a persoanelor care se confrunta cu aceasta. Mai inainte de toate, este esential sa mentionam faptul ca teama face parte din din noi si ca este absolut normal ca uneori sa ne fie teama de lucruri sau situatii noi, practic ea reprezinta un semnal din partea organsimului ca suntem in pericol. Atunci insa cand aceasta teama devine mult prea accentuata, incat pana si cele mai simple situatii din viata de zi cu zi devim un motiv de panica, putem vorbi despre anxietate. Iata asadar cateva modalitati practice prin care putem trata rapid si eficient efectele neplacute ale acesteia.

Discutia cu un specialist.

Unul dintre lucrurile cele mai recomandate in situatia in care ne confruntam cu starile de anxietate este acela de a lua legatura cu un medic de specialitate, avand in vedere ca acesta este singurul care poate pune un diagnostic corect si care iti poate oferi cel mai bun tratament. Lasata netratata, anxietatea este una dintre acele afectiuni care iti poate afecta viata de zi cu zi, in toate formele ei. Anxietatea se poate trata, astfel ca, este recomandat sa apelezi cu incredere la un medic de specialitate atunci cand consideri ca ai o simptomatologie specifica pentru aceasta.

Animalele de companie.

Animalele de companie reusesc in mod surprinzator sa ne ajute sa tracem mult mai usor peste o serie de situatii si afectiuni, iar anxietatea este una dintre acestea. Joaca cu animalutul de companie te poate ajuta enorm sa treci peste episoadele anxioase, astfel ca achizitonarea sau adoptarea unuia, poate reprezenta cea mai buna decizie pe care o poti face in acest sens. In plus, un animal iti va aduce numeroase bucurii si astazi sunt mai usor de intretinut ca niciodata avand in vedere ca poti gasi cu usurinta hrana pentru animalele de companie si in cadrul magazinelor online de profil.

Poarta un dialog pozitiv cu tine.

Atunci cand vorbim despre anxietate, mintea ne poate juca feste, astfel ca vom vedea intotdeauna doar partea negativa a lucrurilor. In aceste situatii, este esential sa ne oprim pret de cateva clipe si sa facem loc si lucrurilor pozitive in viata noastra. Un dialog pozitiv cu tine iti poate fi deosebit de benefic si te poate pregati pentru situatiile in care anxietatea isi va face de cap.

Adauga sportul in rutina ta zilnica.

Studiile de specialitate ne arata ca avtivitatile fizice au un aspect pozitiv atat asupra mintii cat si asupra corpului. Din acest motiv este recomandat ca o parte din timpul tau liber sa fie alocat miscarii. Daca timpul nu iti permite practicarea unui sport de performanta, o plimbare cu bicicleta va fi benefica din toate punctele de vedere. Astfel vei putea combate efectele neplacute ale anxietatii.

Articol de Andreea S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *