free download 78 travel guides written by experts

ANRCTI organizeaza licitatie pentru instalarea de telecentre

in alte 131 de sate

Astazi, 1 iunie 2007, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a lansat cea de-a sasea licitatie publica pentru instalarea de telecentre in alte 131 de localitati din mediul rural, din 29 de judete ale tarii. La licitatie poate participa orice persoana care are, cumulativ, calitatea de furnizor de retele publice de comunicatii electronice si calitatea de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului.

"Telecentrele acopera nevoi elementare de comunicare si asigura comunitatilor rurale sanse egale de dezvoltare. Programul national de instalare de telecentre va continua pana cand toate localitatile eligibile vor putea utiliza serviciile multiple puse la dispozitie locuitorilor prin intermediul acestui program. In regiunile izolate din punct de vedere geografic, dar mai ales al accesului la mijloacele de comunicatii, este foarte important sa putem asigura oamenilor servicii de telefonie si internet, prin intermediul carora sa poata avea acces la cunoastere, la informatie, sa isi poata largi orizonturile. Licitatia lansata astazi se adreseaza altor 62.000 de locuitori din 131 de sate", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

Cele 131 de sate au fost selectate dintre localitatile care au un grad redus de disponibilitate a serviciilor de telefonie. De asemenea, primariile de care apartin aceste localitati si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI si si-au asumat, in intregime, cheltuielile de gestionare a telecentrului.

Lista localitatilor pentru care a fost lansata astazi licitatia in vederea instalarii de telecentre poate fi consultata aici, pe pagina de internet a ANRCTI.

Telecentrul este un spatiu public dotat cu cel putin doua aparate telefonice, doua calculatoare, un fax si un dispozitiv UPS. Astfel, locuitorii comunitatilor vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta – 112 si vor avea acces la Internet si fax.

Documentatia necesara elaborarii si prezentarii ofertei in vederea participarii la licitatia pentru instalarea de telecentre se poate achizitiona de la sediul central al ANRCTI incepand cu data de 1 iunie 2007 pana la data de 13 iulie 2007. Persoanele care doresc sa achizitioneze documentatia vor transmite o cerere scrisa in acest sens, cu o zi in avans, la numarul de fax: +4021/307.54.08. Solicitarile de clarificari se pot trimite pana la data de 16 iulie 2007, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 30 iulie 2007, ora 17.00. Deschiderea ofertelor va avea loc la data de 31 iulie 2007, ora 10.00, iar oferta castigatoare va fi stabilita de comisia de licitatie in cel mult 30 de zile de la data deschiderii ofertelor.

Bucuresti, 1.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *