free download 78 travel guides written by experts

ANRCTI ar putea amenda compania RCS&RDS cu pana la 5% din cifra de afaceri

pentru nerespectarea tarifului de interconectare reglementat

Miercuri, 19 decembrie 2007, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a transmis companiei "RCS&RDS" – S.A. o notificare prin care anunta furnizorul ca a constat nerespectarea obligatiei privind cuantumul tarifului de interconectare, impusa acestuia de autoritate prin decizia nr.2849/2007.
In notificarea transmisa RCS&RDS, ANRCTI acorda furnizorului un termen limita pana la care acesta trebuie sa amendeze toate acordurile de interconectare incheiate inainte de data de 8 august 2007 in ceea ce priveste cuantumul tarifului perceput pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS. Termenul pana la care RCS&RDS trebuie sa faca dovada indeplinirii obligatiilor impuse este de 25 ianuarie 2008. In notificare se mentioneaza ca "nerespectarea conditiilor impuse de autoritatea de reglementare […] constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri".

In luna august 2007 ANRCTI a comunicat RCS&RDS decizia nr.2849/2007 prin care compania era obligata sa practice un tarif de maxim 1,15 Eurocenti/minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS, precum si sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la reteaua sa, sa transmita ANRCTI o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si, respectiv, dupa fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a solicitarii initiale, in termen de 2 zile de la data primirii acestora. De asemenea, ANRCTI impunea furnizorului un termen maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare de 2 luni de la data primirii de catre RCS&RDS a unei cereri in acest sens.

Pentru a verifica respectarea obligatiilor impuse, ANRCTI a solicitat RCS&RDS in mai multe randuri informatii privind tariful perceput pentru furnizarea serviciului de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor, informatii privind demersurile intreprinse in vederea aplicarii noului tarif de interconectare, precum si solicitarile primite din partea furnizorilor cu care compania avea incheiate acorduri de interconectare inainte de data emiterii deciziei.

In ultimele luni, ANRCTI a primit sesizari de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul companiei RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare si practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 Eurocenti/minut. Totodata, la solicitarea ANRCTI, compania RCS&RDS nu a putut face dovada negocierilor pe care le poarta cu alti operatori privind modificarea acordurilor de interconectare.

"Vom sanctiona compania RCS&RDS cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri daca, pana la data de 25 ianuarie 2008, nu va face toate demersurile necesare modificarii acordurilor de interconectare incheiate cu ceilalti operatori si nu va practica tariful impus de ANRCTI pentru serviciile de terminare a apelurilor in reteaua proprie", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

Tot pentru nerespectarea obligatiilor impuse in decizia nr.2849/2007, ANRCTI a mai sanctionat compania RCS&RDS si in luna septembrie 2007 cu o amenda contraventionala in cuantum de 100.000 de lei pentru ca nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.

Bucuresti, 20.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *