metalshow

ANRC propune reguli mai simple privind

autorizarea furnizorilor de servicii postale

ANRC supune spre consultare publica proiectul de decizie privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea de servicii postale. Aceasta decizie are doua scopuri principale, si anume simplificarea regulilor impuse furnizorilor de servicii postale in procesul de autorizare si instituirea unei noi clasificari a serviciilor postale.

Decizia stabileste conditiile in care piata serviciilor postale se va deschide si pentru persoanele fizice. Acestea vor putea deveni furnizori de servicii postale si vor beneficia de aceleasi drepturi ca si companiile care opereaza deja in acest sector.

In urma adoptarii acestei decizii, la intrarea pe piata serviciilor postale, un viitor furnizor va trebui doar sa completeze dosarul de notificare si sa il transmita catre ANRC, dupa care va obtine dreptul de a furniza servicii, incepand cu data estimativa inscrisa pe formular sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, odata cu data inregistrarii cererii la ANRC.

O alta modificare avuta in vedere de ANRC este eliminarea licentelor individuale, simplificandu-se astfel regimul de autorizare, astfel incat toate serviciile postale (incluse sau nu in sfera serviciului universal) vor putea fi furnizate pe baza unui regim unic de autorizare.

De asemenea, in urma dialogului permanent pe care ANRC il mentine cu industria, Autoritatea a decis introducerea in sfera serviciului universal a serviciului de publicitate prin posta, fapt de natura a permite o mai buna reglementare a pietei acestui serviciu, aflata in continua dezvoltare.

De asemenea, decizia isi propune sa stabileasca in mod clar toate drepturile si obligatiile pe care le au furnizorii de servicii postale in relatia cu utilizatorii, precum si fata de ANRC.

Principalul act normativ care reglementeaza domeniul serviciilor postale, respectiv Ordonanta Guvernului nr.31/2002 privind serviciile postale, a fost modificat si completat odata cu intrarea in vigoare, la data de 2 octombrie 2006, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.70/2006 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale, urmand ca, la 31 decembrie 2006 si la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana sa suporte noi modificari si completari, aduse de aceeasi ordonanta de urgenta.

Proiectul deciziei privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea serviciilor postale poate fi consultat pe pagina de Internet a ANRC, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 15 decembrie 2006, pe adresa sediului central al ANRC (B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti) sau direct la registratura ANRC precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Observatiile pot fi transmise si prin fax, la numarul +40 21 307 54 02 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrc.ro.

Bucuresti, 4.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *