metalshow

ANIS in 2014: Peste 75 de produse si companii listate in platforma Romanian Software Index

ANIScontinuarea cursurilor și certificărilor tehnice relevante și promovarea industriei IT românești la nivel european

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii IT, a continuat în 2014 seria de proiecte axate pe creșterea și promovarea IT-ul românesc prin diverse inițiative de impact, precum Romanian Software Index , participarea în cadrul evenimentelor internaționale de profil, cât și organizarea de cursuri și certificări tehnice relevante pentru specialiștii în software.

Platforma online softwareindex.ro și catalogul omonim – Romanian Software Index cuprind în acest moment peste   75 de prezentări de produse și servicii, având cu 20% mai multe înregistrări față de 2013.

“Prin programele ANIS, încurajăm creșterea business-ului de produse software românești și promovarea acestor produse la nivel internațional. Asociația primește în mod constant cereri de oferte sau oportunități de proiecte atât din România cât și din alte țări, iar Romanian Software Index își propune să fie punctul principal de contact al industriei de software românești cu acești potențiali noi clienți.”, menționează Teodor Blidăruș, Vicepreședinte ANIS.

În 2014, ANIS a organizat o serie de evenimente dedicate exclusiv membrilor asociației, sub titlul ANIS Business Meetings. Discuțiile din cadrul acestor întâlniri au vizat probleme de administrare generală a companiei, gestiunea și interacțiunile cu angajații, accesarea de finanțări din fonduri publice, participarea la evenimente internaționale de promovare sau asigurările de răspundere profesională. Peste 100 de reprezentanți ai companiilor membre ANIS au participat la discuții în cadrul celor 6 întâlniri.

ANIS a participat și s-a implicat în organizarea de evenimente cu participare internațională, pentru a susține eforturile companiilor de promovare pe piețele străine. Dintre aceste inițiative, merită menționate: a 10-a participare consecutivă a României la CeBIT gestionată prin intermediul ANIS, implicarea în promovarea “CEE Shared Services and Outsourcing Awards”, organizarea unei misiuni economice la Viena și coordonarea unei delegații de companii la Apps World – evenimente pilot pentru o nouă serie de proiecte ale asociației.

De asemenea, în 2014 ANIS a continuat colaborarea cu Universitatea Politehnică din București, având ca obiectiv creșterea numărului de specialiști din domeniul IT și implicarea activă a companiilor de software în programe educaționale și organizarea de internship-uri pentru studenți.

“Vrem ca ANIS să fie parte activă și semnificativă în comunitatea de software și servicii din România. Proiectele noastre curente și cele viitoare sunt definite în urma interacțiunii directe cu companiile, pentru a le sprijini în eforturile de dezvoltare. Iar lucrul acesta se reflectă atât în interesul față de inițiativele noastre, cât și în numărul de membri în creștere. Anul acesta avem peste 25 de membri noi în plus față de anul trecut – este un semnal foarte bun de concentrare a eforturilor, pentru noi și pentru comunitate în general ”, menționează Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.

Alte proiecte în care ANIS s-a implicat în 2014 au fost:
– Aderarea la Digital Europe (www.digitaleurope.org), organizația reprezentativă pentru industria digitală la nivel european
– Organizarea conferinței SEETEST adresată comunității specialiștilor în testare de software din țară și regiune
– Parteneriate cu evenimente relevante din industria IT locală.

Pentru anul viitor, Asociația își propune continuarea eforturilor de promovare internațională prin participarea la evenimente relevante pentru industria IT din Europa, derularea programelor de certificări și a unor noi sesiuni de training cu specific tehnic, cât și implicarea din ce în ce mai activă în zona de advocacy la nivel local și european, fie direct sau prin intermediul partenerilor.

Bucuresti, 19.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *