free download 78 travel guides written by experts

Anima-ti viata!

Sănătate într-un pahar cu storcătoarele de fructe de la Philips

Este dovedit – o dietă bogată în fructe şi legume proaspete este o metodă bună pentru a-ţi menţine sănătatea. Nutrienţii şi vitaminele din aceste alimente îţi dau energie. Uneori poate fi dificil să obţii aportul nutritiv recomandat zilnic din fructe şi legume, fie din cauza timpului, fie din cauză că gustul acestora nu este pe placul tuturor. Există o metodă mai uşoară şi mai delicioasă prin care să te asiguri că tu şi cei dragi vă bucuraţi de calităţile fructelor şi legumelor: sucuri proaspete chiar la tine acasă! Philips îţi prezintă câteva storcătoare de fructe ideale care îţi vor uşura munca şi te vor ajuta să obţii aportul de vitamine şi minerale necesar pentru sănătatea ta.

Fructele şi legumele sunt o sursă importantă de vitamine antioxidante A, C, E şi carotenoizi, care absorb excesul de radicali liberi (factori importanţi în formarea ridurilor, în procesul de îmbătrânire şi în anumite boli legate de vârstă). Mai mult, fructele şi legumele conţin enzime active care ajută la digestia rapidă a sucului şi la transformarea lui în energie. Împreună, toate aceste elemente fac din sucul proaspăt o metodă uşoară prin care te poţi menţine în formă şi prin care îţi poţi menţine sănătatea, dar şi aspectul fizic tânăr.

Sucul făcut din fructe şi legume proaspete păstrează toate vitaminele, mineralele şi enzimele. Conţinutul ridicat de apă ajută ca nutrienţii să fie mai uşor aborbiţi în organism, în comparaţie cu mâncărurile solide, iar apa te ajută să îţi menţii hidratarea.

Cu cât este mai proaspăt, cu atât mai bine

Este foarte important ca sucul să fie proaspăt. Dacă nu este consumat la puţin timp după ce este făcut, nivelurile anumitor vitamine valoroase încep să scadă şi enzimele, care sunt încă active în timpul procesului de presare, se deteriorează rapid. Atunci când ai un storcător de fructe acasă, poţi pregăti un suc de fiecare dată când îţi doreşti şi îl poţi bea înainte de a-şi pierde calităţile. Un alt beneficiu este acela că poţi fi întotdeauna sigur că sucul făcut de tine nu conţine aditivi şi conservanţi şi nici nu mai trebuie să îţi faci griji legate de zaharurile adăugate în anumite sucuri, care în final ajung să conţină foarte multe calorii. Sucul proaspăt este mai gustos şi are o valoare nutritivă mai mare atunci când este turnat în pahar direct din storcător.

Storcătorul potrivit

Să pregăteşti un suc proaspăt este uşor, dar doar dacă ai storcătorul potrivit: unul care nu doar să extragă uşor sucul din produsele pe care le alegi, dar care să fie uşor de folosit şi uşor de curăţat. Philips îţi prezintă câteva storcătoare de fructe ideale, modelele HR1861, HR1858 (alb şi negru). Cu un motor puternic şi filtru cu micro-sită, aceste storcatoare extrag cu până la 70% mai mult suc decât alte storcătoare. Au un tub de alimentare mare XL, astfel că nu mai trebuie să feliezi sau să tai în prealabil fructele şi legumele. Toate componentele storcătoarelor sunt lavabile în maşina de spălat vase. Ce ar putea fi mai uşor?

Pe locuri, fiţi gata, suc!

Când trebuie să alegi produsele pe care vrei să le pui în storcător, nu există reguli – poţi pune aproape orice fruct sau legumă. O combinaţie de 3 până la 5 alimente proaspete este ideală. Storcătoarele Philips au două setări de viteză: una pentru produsele mai dure, merele sau morcovii, şi una pentru produsele moi, cum sunt roşiile şi kiwi. Tot ceea ce trebuie să faci este să alegi produse coapte. Dacă este posibil, foloseşte produse organice, deoarece nu conţin chimicale şi nici alte toxine. De asemenea, ar trebui să ştii că anumite fructe şi legume conţin mai mult suc decât altele, aşa că încercă să combini produsele mai dure şi mai dense cu cele moi care conţin mai mult suc, cum ar fi portocalele sau piersicile. Întotdeauna spală bine fructele şi legumele şi îndepărtează părţile deteriorate şi sâmburii. Apoi, tot ce trebuie să faci este să le introduci în tubul de alimentare şi imediat vei vedea cum curge sucul proaspăt. Dacă doreşti să adaugi mai multe fibre, scoate pulpa din recipientul detaşabil şi adaugă-o înapoi în suc, amestecând bine.

Savurează!

Desigur, nu există un înlocuitor pentru mesele echilibrate şi sănătoase, dar cu storcătorul potrivit este uşor să pregăteşti un suc proaspăt pentru a completa alimentaţia zilnică a familiei tale. Copiii, care sunt în general mai mofturoşi când vine vorba de alimentaţie, au tendinţa să fie atraşi de culorile puternice şi de dulceaţa naturală a sucului de fructe proaspăt.

Atunci când pregăteşti un suc la un storcător de fructe Philips, partea cea mai frumoasă este ca deţii întotdeauna controlul. Poţi folosi cât de multe sau cât de puţine fructe şi legume doreşti, experimentând pe masură ce trece timpul. Poţi adauga chiar şi mirodenii şi ierburi pentru a putea amplifica aroma sucului. Nu doar că au un gust fantastic, dar îţi aduc şi alte beneficii. Mai jos îţi prezentăm două reţete simple şi delicioase.

Reţeta 1: O băutură energizantă cu multe vitamine dintr-un ananas, două mere şi ghimbir. Este perfectă pentru micul dejun pentru că îţi dă foarte multă energie. Ghimbirul protejează sistemul cardiovascular şi împreună cu ananasul sunt foarte bune pentru digestie. Ananasul şi merele, pe langă faptul că sunt bune pentru digestie, sunt surse importante de vitamina C, potasiu şi pectină.

Reţeta 2: Convinge copii să mănânce legumele fără să se prindă. Ai nevoie de un bucheţel mic de broccoli, un morcov mare, un castravete şi un măr cu coajă. Sucul conţine mai mulţi nutrienţi esenţiali cum ar fi vitamina A, vitamina C, calciu, fier, potasiu, magneziu, sodium, fosfor, siliciu şi mangan. Merele cu coaja sunt o sursă de pectină, un tip de fibră. Cine ar fi ştiut că legumele pot să aibă un gust atăt de bun?

Preţuri:
Storcător Philips HR1861 – 548 lei
Storcător Philips HR1858 (alb şi negru) – 401 lei

Bucuresti, 30.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *