free download 78 travel guides written by experts

ANFP prezinta situatia avizelor acordate in primul trimestru al anului 2011

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici înformează că, în primul trimestru al anului 2011, a acordat, respectiv a aprobat tacit un număr de 783 avize/acorduri tacite pentru concursuri de recrutare şi promovare, pentru un număr 1258 de funcţii publice de execuţie şi un număr de 389 funcţii publice de conducere.

Concursurile de recrutare s-au organizat după cum urmează: 53 pentru autorităţi şi instituţii publice centrale,  170 pentru instituţii publice deconcentrate şi 271 pentru autorităţi şi instituţii publice locale.

În ceea ce priveşte concursurile de promovare, menţionăm că acestea s-au organizat astfel: 13 pentru autorităţi şi instituţii publice centrale, 121 pentru instituţii publice deconcentrate şi 155 pentru autorităţi şi instituţii publice locale.

„Dorim să îmbunătăţim cadrul legislativ referitor la funcţia publică şi la funcţionarii publici, de aceea, prin modificările pe care le-am elaborat pentru Legea nr. 188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici” propunem descentralizarea concursurilor de la nivel local. Această măsură este deosebit de utilă, având în vedere situaţia socio-economică pe care o traversează România, conducând la reducerea cheltuielor din sectorul public”, a subliniat Andras SZAKAL, preşedintele ANFP.

Bucuresti, 07.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *