ANFP: mai sunt 4 zile pentru inscriere in competitia EPSA 2011

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici reaminteşte autorităţilor şi instituţiilor publice că mai sunt 4 zile până la expirarea termenului de înscriere (25 martie 2011) în competiţia Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA 2011), organizată de Institutul European de Administraţie Publică, Maastricht (EIPA). Scopul acestei iniţiative constă în identificarea şi premierea performanţelor deosebite ale administraţiei publice, la nivel european.

Instituţiile şi autorităţile publice au posibilitatea de a înscrie aplicaţii cu următoarele tematici:
· Furnizarea eficientă a serviciilor publice într-un climat economic nefavorabil;
· Deschiderea sectorului public prin atragerea cetăţenilor la actul de guvernare;
· Going Green: Soluţii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului.

Până la data actuală s-au înscris în competiţie 197 de proiecte din 29 de state europene, România înscriindu-şi în competiţie un număr de 16 aplicaţii.

Reamintim că, la precedenta competiţie de acest gen, desfăşurată în anul 2009, administraţia publică din România a participat cu un număr de 45 de aplicaţii, câştigând premiul I în cadrul uneia dintre secţiuni. Dat fiind prezentul context economic, este important ca bunele practici, rezultatele obţinute în administraţia publică românescă, să fie promovate, cunoscute la nivel naţional şi internaţional.

Proiectele pot fi înscrise în competiţie aplicând pe site-ul competiţiei www.epsa2011.eu. Facem precizarea că cele mai bune aplicaţii vor fi premiate în cadrul unei conferinţe la nivel înalt, care va avea loc la Maastricht/Olanda în perioada 15-17 noiembrie 2011

“ANFP încurajează competiţia în administraţia publică, de aceea relansăm autorităţilor şi instituţiilor publice invitaţia de a-şi înscrie proiectele de succes şi în competiţia EPSA 2011. Consider că iniţiativa europeană reprezintă o oportunitate de recunoaştere a valorii resurselor umane implicate în reuşita proiectelor şi aduce totodată un capital de imagine administraţiei publice româneşti”, a fost apelul formulat de preşedintele ANFP, domnul Andras SZAKAL.

Bucuresti, 22.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *