free download 78 travel guides written by experts

ANFP a lansat proiectul „Coruptia ne priveste pe toti”

Miercuri, 17 februarie 2010, a avut loc la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici evenimentul de lansare a proiectului „ Corupţia ne priveşte pe toţi”.  Proiectul, finanţat de către Uniunea Europeană, face parte din programul „ Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.01.11” şi este derulat de ANFP în parteneriat cu Asociaţia „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă Agenda 21.

Acest eveniment a avut loc în scopul prezentării proiectului, a obiectivelor şi a activităţilor propuse, precum şi în scopul stabilirii strategiei de implementare şi a responsabilităţilor care revin instituţiilor partenere în proiect, respectiv celor 16 instituţii şi autorităţi publice locale  din judeţele Cluj, Dolj, Ilfov, Harghita,Neamţ şi din  Municipiul Bucureşti.

Scopul proiectului constă în crearea unui model de parteneriat public-privat între instituţii/autorităţi publice locale şi societatea civilă,  în vederea prevenirii şi combaterii  corupţiei, prin instituirea unor mecanisme de monitorizare a modului în care se  aplică în practică, legislaţia şi Strategia Naţională Anticorupţie.
 
Activităţile proiectului se derulează pe parcursul a 10 luni, în perioada 20 ianuarie – 19 noiembrie 2010 şi vizează formarea a 320 de funcţionari publici, atragerea a 30 de voluntari în demersul propus prin proiect, elaborarea unui studiu de percepţie a corupţiei, prin chestionarea a 1200 de cetăţeni, precum şi identificarea, promovarea şi diseminarea de bune practici.

La manifestarea prilejuită de lansarea proiectului au participat reprezentanţi din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice implicate în proiect. Domnul Cristian Roman, vicepreşedintele ANFP, prezent la eveniment, a ţinut să asigure asistenţa de implicarea activă a instituţiei pe care o reprezintă în toate activităţile proiectului.

“Consider ca fiind deosebit de importantă iniţiativa derulării unui proiect care să vizeze adoptarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi luptă împotriva corupţiei şi care să promoveze în acelaşi timp principiile unei administraţii publice integre” a afirmat vicepreşedintele ANFP.

Bucuresti, 18.02.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *