free download 78 travel guides written by experts

Andrei Tanase castiga Premiul pentru Cel mai Bun Regizor

la Festivalul International de Scurt-Metraj din Cipru

Scurt-metrajul Claudiu și Crapii (2013, regia Andrei Tãnase) câștigã Premiul pentru Cel mai Bun Regizor la Festivalul Internațional de Scurt-Metraj din Cipru. Festivalul a avut loc între 11-17 octombrie și se aflã la cea de-a opta ediție. Filmul este a fost susținut de CNC și este realizat de cãtre Libra Film în co-producție cu Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH din Germania și Comitetul Central.

Scurt-metrajul a mai fost selectat și la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF, România, 2013), la Festivalul Internațional de Film Francofon de la Namur (Franța, 2013), Festivalul de Film de la Cottbus (Germania, 2013) și Molodist – Festivalul Internațional de Film de la Kiev (Ucraina, 2013). În februarie 2010 Claudiu și Crapii a fost selectat pentru Euro Connection (forum european de co-producție de scurtmetraje) la Clermont-Ferrand. Claudiu și Crapii a fost nominalizat pentru premiul de Co-producție al Fundației Robert Bosch.

Regizorul Andrei Tãnase (1982) a absolvit UNATC, iar Myriapod și Love Forever sunt filmele sale cele mai cunoscute. Dupã absolvire, Andrei a lucrat ca regizor și scenarist pentru un program TV despre publicitate, produs de MediaPro Pictures. Este finalist al competiției de Scenarii Nisi Masa din 2007. În august / septembrie 2008, Andrei a fãcut parte din proiectul de film documentar ca regizor al MC Rusia, unul dintre cele 6 scurtmetraje filmate și editate în timpul unei cãlãtorii de-a lungul Rusiei cu Transsiberianul, de la Moscova la Vladivostok. Filmul a avut premiera în secțiunea Semaine de la Critique de la Festivalul de Film de la Cannes, în 2009. Momentan regizorul lucreazã la ultimul sãu proiect de scurtmetraj, numit Viața la țarã, care se aflã în post-producție și se va finaliza în 2015.

Claudiu și Crapii a fost filmat în București în august 2012 și co-produs de Tudor Giurgiu și Philipp Dettmer, iar director de imagine a fost Barbu Bãlãșoiu. Filmul, avându-i în rolurile principale pe actorii Paul Ipate (Claudiu) și Andrei Mateiu (șeful), spune povestea lui Claudiu, care lucreazã la departamentul de pește proaspãt într-un mare supermarket. Zi de zi, vede crapii vii ce se chinuie sã se miște și sã respire în acvariul lor micuț și supra-aglomerat. Când unul dintre pești începe sã tușeascã precum o ființã umanã, Claudiu decide sã ia acțiune.

Juriul a fost comps din Jacques Curtil (co-director al Festivalului Internațional de la Clermont-Ferrand), Dan Muggia (director artistic al Pitigliani FF, Italia), Dana Dimitriu Chelba (Director al Festivalului Bucharest International Film Festival), Enrico Vannucci (consultant scurtmetraje la Festivalul de Film de la Veneția) and Spyros Charalambous (regizor de film din Cipru).

Bucuresti, 27.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *