free download 78 travel guides written by experts

Andreea Marin Banica sustine lupta impotriva cancerului de col uterin

Cunoscuta vedeta Andreea Marin Banica sustine de la inceputul lunii noiembrie lupta impotriva cancerului de col uterin, alaturi de compania farmaceutica Merck Sharp and Dohme (MSD). Recunoscuta pentru actiunile sale de implicare si responsabilitate sociala si in calitate de viitoare mama, vedeta doreste sa traga un semnal de alarma si sa indemne femeile din Romania sa mearga la medic si sa faca periodic un control medical.

Andreea Marin Banica sustine lupta impotriva cancerului de col uterin alaturi de compania farmaceutica Merck Sharp and Dohme (MSD). Recunoscuta pentru actiunile sale de implicare sociala, vedeta doreste sa traga un semnal de alarma si sa indemne femeile din Romania sa aiba grija de sanatatea lor si a fiicelor lor. Ca urmare a acestui fapt, Andreea Marin Banica se va implica in campaniile de informare si educare, dar si in strangerea de fonduri pentru ajutarea celor care se confrunta deja cu aceasta afectiune, impreuna cu compania farmaceutica Merck Sharp and Dohme (MSD), producatorul primului vaccin impotriva anumitor tipuri ale virusului HPV uman ce pot duce la aparitia cancerului de col uterin.

“Poate multe romance inca nu stiu, dar astazi, cancerul de col uterin, aceasta maladie cumplita, poate fi prevenit. Exista in farmacii vaccinul care protejeaza impotriva virusului responsabil de declansarea acestui tip de cancer. De retinut ca prin vaccinare va puteti proteja si impotriva altor boli determinate de acest virus cum ar fi cancerul vulvar sau verucile genitale.  Descoperit dupa ani de munca si cercetari, acest vaccin nu este unul ieftin, dar va poate salva viata. Boala are niste manifestari extreme, si din pacate, nici nu iti dai seama cand virusul isi face loc in corpul tau, pentru ca semnele bolii devin cu adevarat ingrijoratoare in faza inaintata a cancerului, cand mai sunt prea putine sperante de salvare. Am insa convingerea ca peste 30-40 de ani cu ajutorul acestui vaccin numarul cazurilor care vor suferi de aceasta boala va fi mult mai mic decat in prezent. Ca viitoare mama am inteles ca sanatatea fetitei mele este cel mai de pret lucru. De aceea, sustin aceasta lupta si incurajez toate mamele sa isi sfatuiasca si sa isi educe corect fetele, sa constientizeze importanta controlului periodic si a vaccinarii”, declara Andreea Marin Banica.

Vaccinul recombinant tetravalent produs de MSD este in prezent unicul care poate oferi protectie nu numai impotriva anumitor tipuri ale virusului HPV uman ce pot duce la aparitia cancerului de col uterin, dar si impotriva altor tipuri de virusuri HPV uman ce pot duce la alte tipuri de cancere, cum ar fi cel vulvar, sau pot duce la aparitia verucilor genitale.

„Pe langa protectia impotriva cancerului de col uterin dat de tulpinile 16 si 18 ale HPV uman continute de vaccin, vaccinul produs de MSD ofera protectie suplimentara si impotriva cancerelor provocate de tulpini HPV ce nu sunt cuprinse in vaccin. Aceste tulpini suplimentare, in numar de 10, sunt responsabile de pana la 20% dintre cancerele de col uterin.

Pe langa cancerul de col uterin, vaccinul ofera protectie si impotriva altor afectiuni determinate de HPV uman cum ar fi cancerul vulvar si verucile genitale externe. De mentionat ca verucile genitale externe au o incidenta in crestere, iar in tari precum SUA, acestea afecteaza pana la 10% din populatia activa sexual. Desi cancerul vulvar si celelalte cancere ano-genitale nu au o incidenta la fel de mare, numarul cazurilor din ultima perioada devine alarmant pentru lumea medicala, spune Prof. Dr. Banceanu, Societatea Romana de Obstetrica-Ginecologie.

Recunoscut ca o inovatie in lumea medicala, vaccinul produs de MSD a castigat in luna octombrie cea mai inalta distinctie din lumea medicala, premiul „Prix Galien SUA 2007” pentru „Cel mai bun produs biotehnologic”. „Prix Galien”, considerat adesea echivalentul industriei farmaceutice pentru „Premiul Nobel”, este cel mai mare premiu acordat pentru cercetare şi dezvoltare farmaceutică.

Acest vaccin poate fi eliberat numai pe bază de prescripţie medicală, la recomandarea medicilor de familie sau a specialiştilor (ginecologi, pediatri şi infecţionişti).

Bucuresti, 30.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *