metalshow

Andreea Marin Bănica si sute de personalitati sprijina copiii cu dizabilitati

Andreea Marin Bănică, ambasador UNICEF, este gazda unei transmisii eveniment la TVR 1: Gala UNICEF, difuzată în direct pe TVR 1, sâmbătă, 17 februarie 2007, de la ora 20.10. Televiziunea Română şi UNICEF sunt organizatorii galei, prin intermediul căreia se vor strânge fonduri pentru copiii cu dizabilităţi din întreaga lume. Donaţiile se vor putea face prin intermediul liniilor Romtelecom şi prin SMS-uri în toate reţelele de telefonie mobilă.

Tot în cadrul galei va fi lansat proiectul UNICEF „Global Parents”, care este în derulare în ţările UE şi prin care donatorii îşi asumă plata lunară a unei sume, pe o perioadă determinată de timp, care intră în contul UNICEF.

Andreea Marin Bănică, ambasador UNICEF, va fi „ajutată” de Cătălin Măruţă şi Cove, dar mai ales de artişti români şi de aproximativ 200 de personalităţi din toate domeniile, care vor veni în studioul TVR şi vor comunica direct cu persoanele care vor să facă donaţii. Printre acestea se vor număra cântăreţi din toate generaţiile şi din toate domeniile, actori, politicieni, personalităţi din lumea sportului, vedete de televiziune în general şi, bineînţeles, vedetele TVR. Iată câteva dintre numele care au răspuns apelului lansat de TVR şi UNICEF: Traian Băsescu, Radu F. Alexandru, Vasile Blaga, Anca Boagiu, Daciana Sârbu, Mioara Mantale, Sorin Oprescu, Victor Ponta, Lavinia Şandru, Valeriu Stoica, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Gabi Balint, Violeta Beclea, Leonard Doroftei, Mircea Albulescu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Loredana Groza, Dan Teodorescu, Ştefan Bănică Jr., Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mădălina Manole, Alexandra Ungureanu, Cream, Radu Moraru, Diana Munteanu, Liana Stanciu, Sofia Vicoveanca, Maria Cârneci.

„Poveşti de viaţă extraordinare, din ţară sau din jurul lumii, vor deveni cunoscute prin intermediul unor filme de scurt metraj ce aduc în prim plan realităţi incredibile. Şi, ca să îşi amintească de crâmpeiul de copilărie ce trăieşte încă în ei, toţi oaspeţii noştri vor fi întâmpinaţi de cei mici şi invitaţi să poarte, în timp ce răspund la telefoanele destinate donaţiilor, un simbol care să îi determine să facă o faptă bună ştiind că în piept le bate încă o inimă de copil – un naş roşu, un coif, un mic desen realizat de micii artişti pe obraz sau pe mână”, spune Andreea Marin Bănică. „Gala UNICEF va fi aşadar destinată copiilor, dar e gândită ca un joc pentru oamenii mari. Şi cu umor, şi într-o atmosferă de destindere, nu doar cu efort putem clădi o lume mai bună”, continuă ea.

Gala UNICEF din 17 februarie este primul eveniment de acest gen organizat după aderarea României la Uniunea Europeană şi marchează aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea UNICEF.

Bucuresti, 16.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *