free download 78 travel guides written by experts

Andreea Marin Banica si Lucian Mindruta vand martisoare in scopuri caritabile

Andreea Marin Banica si Lucian Mindruta vor vinde martisoare si felicitari la primul targ de martisor dedicat copiilor cu deficiente de vaz si auz. Bazarul de Martisor, in cadrul caruia se va desfasura actiunea, va avea loc la Carrefour Orhideea, incepand cu joi, ora 13.

Bazarul de Martisor isi va deschide portile joi, 25 februarie pe esplanada de la Carrefour Orhideea si se va desfasura timp de doua zile intre orele 11.00 si 17.00. targ vor participa copii cu probleme de vaz si auz si reprezentantii fundatiei Light into Europe, una dintre organizatiile neguvernamentale care se ocupa de problemele lor. Andreea Marin Banica si Lucian Mindruta s-au alaturat cauzei si isi vor pune indemanarea la incercare pentru a convinge cat mai multi vizitatori sa cumpere martisoarele confectionate de copii.

„Citiva dintre copiii pe care ii ajutam cu aceasta ocazie nu pot sa vada un martisor, doar il pipaie. Altii nu vor auzi niciodata ce vreti sa le spuneti. Insa cu totii putem contribui pentru a le usura viata: carti in Braille, programe de calculator pentru accesul celor cu deficiente la lume si o multime de alte lucruri” spune Andreea Marin.

„Am zis sa ma recalific o perioada, mai ales ca e pentru o cauza buna” spune Lucian Mindruta. „Sunt alaturi de acesti copii de mai bine de 10 ani, iar in vremurile acestea de criza chiar trebuie sa iesim in public pentru a dezlega pungile oamenilor. Sper sa-mi mearga bine ca vanzator, fara prompter!” adauga el.

Cele doua vedete vor participa la targ joi, intre orele 13 si 15 si vor incerca sa stranga cat mai multi bani pentru micutii cu probleme de vaz si auz. Fondurile colectate vor fi folosite pentru a edita şi tipări manuale în limbajul Braille şi pentru a acorda ajutor sutelor de familii care au în îngrijire un membru nevăzător sau surd.
   
Martisorul lor este o sansa noua

Peste 85 000 de nevăzători şi mai bine de 30 000 de adulţi cu deficienţe de auz se confrunta în fiecare zi în România cu probleme legate de izolare şi discriminare. În afara acestora, zeci de mii de copii cu deficienţe de auz sau de vedere sufera din cauza marginalizarii. Dat fiind numarul foarte mic de scoli dedicate lor, cei mai mulţi dintre aceşti copii sunt îngrijiţi în familie, fără a avea acces la educaţie adaptată nevoilor specifice si apoi la un loc de munca.     

Despre Light into Europe

Light into Europe este o fundaţie de caritate fondată în anul 1986 în Marea Britanie, care şi-a inceput activitatea prin servicii de asistenţă umanitară şi evacuare medicală pe calea aerului în ţările din Estul şi centrul Europei. Din 1990 a fost prezentă şi în România,  desfăşurându-şi munca în spitale, orfelinate şi şcoli de pe teritoriul ţării, cu programe de pregătire medicală şi socială, echipamente medicale şi medicamente.

Din 2004, Light into Europe a început în România dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor şi tinerilor cu deficienţe senzoriale. În acest moment, fundaţia  are în derulare programe de sprijin educaţional şi de pregătire pentru viaţa profesională a acestora, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor şi tinerilor cu deficienţe de auz sau de vedere.

Bucuresti, 24.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *