bucharest tech week 2021

ANCOM supune consultarii lista zonelor fara acces la internet fix de mare viteza

ANCOM a efectuat un studiu în scopul identificării localităților din România în care, la 31 decembrie 2014, nu exista buclă locală și/sau segmente de rețea de distribuție (backhaul) pentru conexiuni la punct fix, care să asigure viteze de transfer de minim 30 Mbps.

Studiul a fost realizat pentru a veni în sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), instituție care coordonează implementarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii în bandă largă (broadband) în zonele rurale din România. Lista localităților rezultată din studiul ANCOM este publicată spre consultare pe pagina de internet a Autorității, aici.

Pentru a realiza această listă, ANCOM a transmis un chestionar către operatorii de comunicații electronice din România, primind răspunsuri din partea a 1.006 dintre aceștia. În lista rezultată din studiul ANCOM nu au fost incluse localitățile care fac obiectul altor proiecte finanțate din fonduri publice al căror scop este realizarea de rețele de comunicații electronice, fiind previzibil că în viitorul apropiat aceste localități vor avea acces la serviciile de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Rezultatele studiului efectuat de către ANCOM vor putea fi utilizate și de către alte autorități sau instituții publice care implementează sau coordonează implementarea de proiecte finanțate din fonduri publice al căror obiectiv îl constituie construirea unor rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză pe teritoriul României.

Lista localităților neacoperite, la 31 decembrie 2014, cu buclă locală și/sau segmente de rețea de distribuție (backhaul) pentru conexiuni la punct fix care să asigure viteze de transfer de minim 30 Mbps poate fi accesată aici. Dacă dețin informații privind situația de fapt existentă la data de 31 decembrie 2014 contrare celor rezultate din studiul ANCOM, persoanele interesate sunt invitate să le pună la dispoziția Autorității până la data de 21 iunie 2015.

În plus, pentru a evita finanțarea din fonduri publice a unor rețele paralele în localitățile care nu mai necesită această intervenție, Autoritatea recomandă operatorilor de comunicații electronice să transmită periodic informații privind realizarea de rețele de comunicații electronice/furnizarea de servicii de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză, la punct fix, în localitățile identificate ca fiind neacoperite, potrivit studiului ANCOM.

Informațiile pot fi transmise pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. De asemenea, acestea pot fi transmise şi prin fax la numărul 0372.845.402 sau la adresa de poștă electronică consultare@ancom.org.ro.

Mai multe detalii despre programele de dezvoltare a infrastructurii în bandă largă (broadband) în zonele rurale din România pot fi obținute de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Bucuresti, 22.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *