free download 78 travel guides written by experts

ANCOM primeste studentii la telecomunicatii in stagii de practica

ANCOM a organizat astazi, 22 mai 2009, la sediile sale din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara intâlniri cu  peste 100 de studenti si cu profesori ai facultatilor de Electronica si Telecomunicatii din cele patru centre universitare. Scopul programului “ANCOM in intâmpinarea comunitatii studentesti” este de a sustine studentii in cariera, de a le oferi acces la informatii din domeniul telecomunicatiilor, studii de caz si, de asemenea, o perspectiva practica asupra a ceea ce inseamna o cariera in cadrul unei institutii de reglementare, administrare si control in domeniul comunicatiilor.

“Odata cu deschiderea anului universitar 2009-2010, ANCOM le va oferi studentilor din anii 3 si 4 ai facultatilor de profil din aceste patru centre universitare posibilitatea de a urma un stagiu de practica de 10 zile in cadrul departamentelor tehnice ale Autoritatii”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, in deschiderea acestui eveniment. Presedintele si specialistii ANCOM au prezentat studentilor activitatea Autoritatii, precum si modalitatea in care se desfasoara misiunile de monitorizare a utilizarii spectrului radio.

In cadrul unei video-conferinte a presedintelui ANCOM cu studentii care au participat la evenimentele din departamentele teritoriale ale Autoritatii, Catalin MARINESCU a mai aratat ca, in cadrul stagiului de practica, studentii vor avea ocazia de a afla detalii despre cum se stabilesc principiile reglementarii tehnice si economice in cadrul Autoritatii, care sunt etapele premergatoare adoptarii unei reglementari, cum se desfasoara actiunile de depistare a emisiilor neautorizate si a perturbatiilor sau cum au loc verificarile echipamentelor privind incadrarea in limitele standardelor de compatibilitate si masuratorile densitatii de putere a câmpului electromagnetic. Pe parcursul stagiului, studentii vor fi indrumati de un mentor si vor avea si o zi dedicata planificarii carierei impreuna cu specialistii in resurse umane ai Autoritatii.

In Bucuresti, studentii, alaturi de prodecanul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Bucuresti, dl. Prof. Dr. Ing. Cristian Negrescu, au participat si la doua sesiuni practice de prezentare a aparaturii tehnice de monitorizare a spectrului si a statiilor mobile de monitorizare.

Bucuresti, 22.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *