free download 78 travel guides written by experts

ANCOM lanseaza o consultare publica pentru a stabili modalitatile de utilizare a benzii de 450 MHz

ANCOM a publicat astazi pe pagina sa de internet un chestionar prin care doreste sa afle opiniile tuturor partilor interesate, atat furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice, cat si producatori si furnizori de echipamente de comunicatii sau utilizatori ai acestor servicii si detinatori de retele radio utilizate in scop propriu, cu privire la utilizarea viitoare a benzii de frecvente 453-457,5 MHz/463-467,5 MHz (banda 450 MHz).

Pentru a aloca aceasta banda de frecvente pentru cele mai potrivite retele si servicii, atat din punct de vedere tehnic si tehnologic, cat si din punct de vedere comercial, Autoritatea solicita opinia celor interesati cu privire la modul cel mai potrivit de utilizare a acestei benzi, tipul retelelor ce ar urma sa functioneze in aceste frecvente si tipul serviciilor de comunicatii electronice ce ar trebui furnizate in banda de 450 MHz, precum si la procedura de acordare a drepturilor de utilizare si a obligatiilor de acoperire ce urmeaza a fi impuse furnizorilor licentiati.

In urma centralizarii opiniilor primite din partea industriei si a pietei, ANCOM urmeaza sa elaboreze un proiect de decizie care sa reglementeze modul de utilizare a benzii de frecvente si acordarea drepturilor de utilizare in aceasta banda.

In prezent, banda de frecvente 450 MHz este utilizata de catre S.C. Telemobil S.A., societatea avand pana la data de 24 martie 2013 dreptul de a opera o retea mobila celulara la nivel national in aceasta banda de frecvente. Pe baza licentei detinute in banda de 450 MHz, Telemobil ofera servicii de voce si date.

ANCOM asteapta raspunsurile celor interesati pana la data de 8 iunie 2012, prin posta pe adresa sediului central al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii din str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti sau depuse direct la registratura ANCOM, precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Totodata, raspunsurile pot fi transmise prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Chestionarul poate fi accesat aici.

Bucuresti, 25.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *