PR Summit 2021

ANCOM consulta Planul de actiuni pentru anul 2010

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  (ANCOM) si-a facut astazi publice propunerile pentru planul de actiuni al Autoritatii in anul 2010. Observatiile celor interesati sunt asteptate pana pe data de 9 decembrie.

„In perioada economica incerta pe care o traversam, ANCOM isi propune sa dea pietei de comunicatii un cadru de reglementare stabil, mai predictabil si mai transparent: in 2010 vom elabora strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2011-2015, strategia privind introducerea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access) in benzile de frecvente 3,5 GHz, 2,5GHz si 800 MHz si vom continua sa promovam concurenta si accesul la internet de banda larga. In plus, in anul 2010 vom parcurge primele etape concrete ale tranzitiei la televiziunea digitala, adica vom da startul unei revolutii tehnologice majore”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, cu aceasta ocazie.

Pentru a promova concurenta, ANCOM va continua analiza pietelor relevante din sectorul comunicatiilor cu revizuirea pietelor de bitstream, a pietelor corespunzatoare serviciilor de linii inchiriate si a pietelor corespunzatoare serviciilor de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte fixe in retele publice de comunicatii electronice.

In domeniul spectrului de frecvente, ANCOM isi propune sa implementeze actiunile necesare pentru tranzitia de la televiziunea analogica la televiziunea digitala si sa modifice, sa completeze si sa actualizeze legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio (procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio si procedura de autorizare a difuzarii sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale).

Pentru promovarea intereselor utilizatorilor finali, ANCOM va continua sa implementeze mecanismele serviciului universal, stabilind conditiile si organizand procedurile de desemnare a furnizorilor de serviciu universal pentru furnizarea accesului la reteaua publica de telefonie, la un punct fix, si pentru accesul la telefoanele publice cu plata.

Pentru o mai buna protejare a utilizatorilor, ANCOM va defini o serie de parametri de calitate pentru serviciile de acces la internet aplicabili in relatia cu utilizatorii finali si va inainta catre ministerul de resort o propunere de modificare a Legii nr.196/203 privind prevenirea si combaterea pornografiei. De asemenea, ANCOM va derula o noua campanie de informare a utilizatorilor de telefonie cu privire la portabilitatea numerelor si va realiza o serie de ghiduri de informare a utilizatorilor din domeniul comunicatiilor.

Planul de actiuni al ANCOM propus pentru anul 2010 poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 9.12.2009, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Bucuresti, 09.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *