free download 78 travel guides written by experts

ANCOM aplica amenzi pentru nemarcarea trimiterilor postale

ANCOM a aplicat patru amenzi in cuantum total de 30.000 de lei pentru nerespectarea obligatiei de a inscriptiona corespunzator trimiterile postale.

ANCOM a sanctionat furnizorii de servicii de postale Compania Nationala Posta Romana (CNPR) si Posta Atlassib Curier Rapid, din judetul Sibiu, cu amenzi in valoare de 10.000 de lei fiecare, si companiile Barsan Trans, din judetul Alba si Expres Line, din Bucuresti, cu amenzi in valoare de 5.000 de lei fiecare pentru nerespectarea obligatiei de a marca corespunzator trimiterile postale.

Conform legislatiei din domeniul serviciilor postale, furnizorii au, printre altele, si obligatia de a inscriptiona in mod lizibil toate trimiterile postale introduse in reteaua lor postala cu denumirea sau marca comerciala a furnizorului, precum si cu data acceptarii trimiterilor postale inregistrate sau data colectarii trimiterilor postale neinregistrate, cu exceptia trimiterilor postale care fac obiectul serviciului de publicitate prin posta francate cu amprente obtinute cu presa de imprimerie sau un alt procedeu de imprimare ori de timbrare. Nerespectarea acestor prevederi poate conduce la aparitia unor confuzii in ceea ce priveste apartenenta trimiterilor postale si poate ingreuna sau periclita circulatia lor corecta.

„Constatam ca apare o noua practica ilegala in randul furnizorilor de servicii postale: nerespectarea obligatiei de a marca trimiterile postale. Acest lucru poate afecta buna functionare a serviciului si, cel mai grav, nu permite destinatarului sa identifice furnizorul care i-a livrat trimiterea si sa adreseze eventuale reclamatii. In situatia in care aceasta practica va ajunge la cote ingrijoratoare, nu vom ezita sa marim cuantumul acestor amenzi si, in cazurile in care gravitatea faptei o justifica, vom putea decide chiar retragerea dreptului de a furniza servicii postale. Obiectivul urmarit de ANCOM este acela de a incuraja o concurenta corecta pe o piata care urmeaza sa fie liberalizata complet incepând cu 1 ianuarie 2013”, a declarat Cristin Popa, Directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.

In afara de aceste amenzi, de la inceputul anului 2012, ANCOM a mai amendat companiile Posta Atlassib Curier Rapid, cu 7.000 de lei si FAN Courier, cu 5.000 de lei, pentru acelasi tip de abateri. Cuantumul total al amenzilor aplicate in acest an pentru nerespectarea obligatiei de a marca corespunzator trimiterile postale este de 42.000 de lei.

Bucuresti, 18.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *