free download 78 travel guides written by experts

ANCOM aduce la Bucuresti reglementatorii din 10 state din regiune

pentru a dezbate utilizarea armonizats a dividendului digital
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii va organiza miercuri, 30 martie 2010, începând cu ora 9.00, forumul regional Dividendul digital – provocări şi oportunităţi in regiune. Evenimentul va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Grand Ballroom D.

Întrucât majoritatea statelor din regiune vor înlocui transmisiunea analogică a programelor de televiziune cu cea digitală în perioada 2012 – 2015, proces care va antrena o serie de provocări şi decizii legate de alocarea şi utilizarea spectrului radio eliberat (dividendul digital), coordonarea activităţilor şi a acţiunilor la  nivel internaţional, şi în mod special la nivel regional, va avea o importanţă deosebită pentru utilizarea armonizată a resursei limitate care este spectrul radio.

Scopul forumului iniţiat de ANCOM şi conceput sub forma a trei mese rotunde este de a identifica principalele provocări ale tranziţiei de la analogic la digital şi ale alocării ulterioare a dividendului digital, de a facilita coordonarea regională şi de a coopta în planificarea măsurilor care vor fi luate după tranziţie principalii actori – reglementatorii, industria de profil şi fabricanţii de echipamente.

Astfel, prima sesiune a forumului, care are ca temă Dividendul digital – armonizarea utilizării unei resurse comune limitate, se bucură de prezenţa unor înalţi reprezentaţi ai Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor şi ai autorităţilor de reglementare din Bulgaria, Croaţia, Grecia, Ungaria, Slovenia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova şi Serbia, Slovenia şi Ungaria.

Cea de-a doua sesiune îşi propune să aducă împreună reprezentanţi ai operatorilor care activează în mai multe ţări din regiune şi ai firmelor de consultanţă în domeniu, pentru a analiza condiţiile actuale de pe piaţă dintr-o perspectivă de afaceri, analiză necesară pentru a vedea dacă actorii de pe piaţă sunt pregătiţi pentru utilizarea acestei benzi. Sesiunea va fi moderată de Ruprecht Niepold, Consilier cu responsabilităţi speciale pe politicile pentru spectrul radio, Comisia Europeană.

În cea de-a treia sesiune, fabricanţii de echipamente – Ericsson, Alcatel-Lucent Telecommunications, Huawei, Intel Corporation, Nokia Siemens Networks Romania, vor încerca să identifice strategiile tehnologice în ajunul eliberării dividendului digital.

Bucuresti, 24.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *