free download 78 travel guides written by experts

Analiză TRADUS: Impactul epidemiei de coronavirus asupra comerțului online cu vehicule comerciale și utilaje grele

TRADUS, platformă globală online pentru autovehicule comerciale și echipamente rulate, a folosit date pentru a analiza impactul pandemiei de coronavirus asupra activității comerciale de pe platformă. Analiza, pentru care au fost folosite doar date anonime, relevă câteva lucruri interesante: tendințele din domeniul transporturilor, construcțiilor și agriculturii sunt diferite, însă în general vânzătorii tind să fie mai activi în luna martie, în timp ce cumpărătorii rămân prudenți.

„Privite dintr-o perspectivă generală, rezultatele analizei arată că vânzătorii tind să se adapteze rapid la schimbările cauzate de coronavirus prin mutarea activității lor în online, în timp ce cumpărătorii sunt mai precauți. Datele arată faptul că sectorul transporturilor înregistrează o ușoară scădere, cel al construcțiilor este mai afectat, în timp ce vânzătorii din sectorul agricol au început să fie mai activi pe platformă în luna martie, ceea ce poate înseamna că aceștia încearcă să utilizeze mediul online mai mult în această perioadă.
În ciuda faptului că efectele coronavirusului sunt mai vizibile în anumite sectoare decât în altele, toți comercianții au nevoie acum de o alternativă sigură pentru a-i ajuta să-și continue activitatea.” – spune Nadja Sörgel, General Manager TRADUS

Tendințe în domeniul transporturilor, construcțiilor și agriculturii

TRADUS a analizat comportamentul de utilizare a platformei folosind date comparative din lunile martie și februarie, pentru a determina impactul pandemiei generate de virusul COVID-19 asupra activității comerciale obișnuite.

TRADUS - comert online cu vehicule comerciale si utilaje grele

În general, activitatea pe platformă pentru sectorul transporturilor a rămas la același nivel cu cel din luna martie, cumpărătorii fiind în continuare interesați să vizualizeze anunțuri, scăderea în acest sector fiind de doar 10%. Cu toate acestea, aceștia tind să fie mai precauți în acestă perioadă în ceea ce privește răspunsurile la anunțuri, înregistrându-se o scădere de 23% a cumpărătorilor care fac această acțiune. Vânzătorii continuă să listeze anunțuri în același ritm ca în februarie, menținând activitatea de pe platformă la același nivel.

Comerțul online cu autovehicule comerciale și utilaje grele din sectorul construcțiilor pare a fi mai afectat acum, înregistându-se o scădere de 20% în rândul cumpărătorilor care au vizualizat anunțurile de vânzare și de 40% în rândul cumpărătorilor interesați să răspundă reclamelor în luna martie, comparativ cu februarie, în timp ce numărul de vânzări listate rămâne același.

Cel mai activ sector a fost cel al agriculturii, acesta înregistrând o creștere de 44% în listarea de anunțuri din martie față de februarie. Clienții din sectorul utilajelor agricole continuă să fie activi și interesați de comerțul online în luna martie, dar mai prudenți în ceea ce privește numărul de anunțuri la care răspund: cu 26% mai puțini agricultori au răspuns la un anunț din luna martie a acestui an.

Tranzacționarea la distanță – o alternativă sigură

În această perioadă, comerțul la distanță este perceput ca o alternativă sigură pentru cumpărători și vânzători, deoarece limitează contactul dintre persoane și asigură, de asemenea, o mai mare siguranță a muncii. Întrucât toată lumea este încurajată să rămână acasă cât mai mult timp posibil și să evite orice întâlniri, o soluție este utilizarea unei platforme de comerț online. Cu ajutorul instumentelor oferite de tehnologie, utilizatorii pot căuta și compara vehicule din mai multe țări, pot vizualiza și răspunde la anunțuri, pot negocia prețurile, toate aceste din confortul propriilor locuințe.

TRADUS se pregătește să lanseze o nouă serie de instumente, pentru a face comerțul la distanță mai ușor și mai sigur, ajutând astfel atât cumpărătorii, cât și vânzătorii să găsească cele mai bune oferte din domeniul vehiculelor comerciale și al utilajelor grele.

Despre TRADUS

TRADUS este o piață globală dedicată autovehiculelor comerciale și echipamentelor rulate. Lansată în 2017, TRADUS are misiunea de a simplifica vânzarea și cumpărarea de autovehicule comerciale rulate la nivel internațional, cu ajutorul tehnologiei. Platforma aduce împreună cumpărători și vânzători din peste 40 de țări.

Vânzătorii ajung la o bază de cumpărători validată în toată Europa și nu numai. Cumpărătorii pot accesa un portofoliu larg și cuprinzător de oferte internaționale, beneficiind de evaluări de prețuri bazate pe date. TRADUS este una dintre cele mai importante piețe pentru vehicule comerciale și mașini în transport, agricultura și construcții.

TRADUS.com este prima piață online care oferă 100% transparența prețurilor pentru vehiculele comerciale, o abordare nouă, proaspătă, a pieței vehiculelor comerciale uzate. Compania calculează prețul de piață aproximativ (valoarea de piață TRADUS) pentru vehiculele comerciale listate, pe baza unor informații și parametri (de exemplu: kilometraj, țara de origine, anul de construcție, orele de funcționare, originea, puterea motorului etc.).

Acest lucru permite utilizatorilor să vadă cu ușurință pe o scară clară a prețurilor dacă prețul de listă este „mare”, „bun”, „corect”, „mare” sau „prea scump”. Vânzătorii beneficiază de criterii de preț și își pot ajusta strategia de preț în consecință. Algoritmul complex și inteligent care stă la baza Indicelui de valoare de piață TRADUS (TMV) este dezvoltat de specialistii platformei. Filtrele de căutare practice și navigarea intuitivă simplifică căutarea. O hartă interactivă arată locul în care se află vehiculul și ușor identifică locația vânzătorului.

Cu doar câteva clickuri, cumpărătorii de pe TRADUS pot găsi vehicule comerciale potrivite pentru ei la cel mai bun preț. Filtrele de căutare practice și navigarea intuitivă simplifică căutarea. O hartă interactivă arată locul în care se află vehiculul și ușor identifică locația vânzătorului.

TRADUS face parte din portofoliul companiei OLX Group. Grupul OLX este cea mai importantă platformă de piață online pe piețele emergente, cu 19 piete si peste 350 de milioane de cumpărători din 40 de piețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *