metalshow

Analiza Regatta Real Estate – 98% dintre romani aleg mediul online pentru a cauta o locuinta

98% din romanii care cauta o locuinta (casa sau apartament) aleg mediul online pentru a se informa cu privire la proprietatile disponibile pe piata, conform statisticilor Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanta imobiliara cu capital romanesc.

Statisticile Regatta Real Estate, bazate pe datele proprii disponibile din intreg anul 2015, arata ca doar 2% din romani au ales mediul offline pentru a cauta o proprietate.

“Digitalizarea in domeniul imobiliar nu doar ca este foarte importanta, ci este vitala! In ultimii ani, ponderea cererilor venite de pe Internet a crescut substantial, culminand cu anul 2015, cand aproape toate cererile inregistrate de compania noastra au venit din mediul online”, spune Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate. Din cererile primite de Regatta Real Estate, doar 196 de clienti au ales sa sune la biroul companiei venind din mediul offline, fata de 9.935 clienti care au contactat Regatta Real Estate din surse online.

Potrivit datelor furnizate de Google, in Romania sunt aproximativ 300.000 cautari pe luna in domeniul imobiliar, dintre care: 120.000 in segmentul rezidential, 20.000 pentru imobile executate silit, 8.000 pentru spatii comerciale, 2.000 pentru industrial si 1.000 pentru birouri.

Compania Regatta a acordat intotdeauna o atentie deosebita tehnologiei, adaptandu-se continuu noilor mijloace de comunicare cu clientii. De aceea compania investeste permanent in mediul online. “Regatta este cea mai activa companie imobiliara din mediul online si pentru aceste rezultate a investit in mod constant in ultimii ani in tehnologie si in promovarea online. Faptul ca 98% din oameni cauta proprietati online, arata ca am ales bine directia”, spune Eduard Uzunov.

Site-ul www.Regatta.ro va inregistra pana la finalul acestui an circa 400.000 vizitatori unici, si 2,5 milioane de pagini afisate. 65% dintre vizitatori sunt vizitatori noi, iar fiecare vizitator petrece in medie 5 minute pe site, vizualizand in medie 6 pagini. 75% dintre vizitatori sunt din Romania, ceilalti venind din Marea Britanie, SUA, Italia, Germania, Franta – in total, din 218 tari.

In ceea ce priveste orasele din care provin vizitatorii, in top se afla: Bucuresti, Londra, Ploiesti, Constanta, Pitesti, Brasov, Timisoara, Craiova si Cluj-Napoca – in total au fost inregistrati vizitatori din aproape 7.000 de orase din intreaga lume.

Pe site-ul companiei, www.Regatta.ro, cele mai cautate au fost, in ordine, urmatoarele:
1. Vile de vanzare – 70.000 vizitatori unici
2. Apartamente de vanzare – 63.000 vizitatori unici
3. Apartamente de inchiriat – 35.000 vizitatori unici
4. Executari silite – 33.000 vizitatori unici.

Bucuresti, 10.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *