free download 78 travel guides written by experts

Analiza MediaIQ: Jocurile Olimpice de la Soci – cel mai discutat subiect in online-ul romanesc

in luna februarie

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci reprezintă cel mai discutat subiect din online-ul românesc în luna februarie, conform unei analize de monitorizare realizată de MediaIQ, singurul serviciu de media intelligence din România. În perioada 1-17 februarie, subiectul a înregistrat 8.320 de apariții în mass-media online.

Soci în mass-media online românești

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci reprezintă una dintre cele mai mediatizate olimpiade din istorie și unul dintre cele mai vizibile subiecte în online-ul românesc, în perioada 1-17 februarie 2014. Ziua în care s-a discutat cel mai mult despre acest subiect în mass-media locale a fost 7 februarie, data corespunzătoare deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice organizate de Rusia. În această zi, s-au scris 1.369 de articole online referitoare la Olimpiada de la Soci.

Subiecte asociate cu Olimpiada de la Soci

Unul dintre subiectele care a suscitat cele mai multe discuții legate de Jocurile Olimpice de anul acesta a fost festivitatea de deschidere. Aceasta a generat 1.856 de articole în mass-media online, cu un vârf de apariții înregistrat pe 7 februarie (598 articole). Termenul Soci apare în 11.061 de articole referitoare la olimpiada de iarnă din Rusia și este menționat de 1.437 de ori pe canalele de socializare, în prima jumătate a lunii februarie.

Olimpiada de iarnă din Rusia este și una dintre cele mai controversate din istorie. S-au scris 421 de articole legate direct de problemele de la Soci. Una dintre figurile asociate cel mai puternic cu Jocurile Olimpice este cea a președintelui rus, Vladimir Putin. În contextul competiției de la Soci, au apărut 3.049 de articole online referitoare la președintele Putin.

Sportivii români la Soci

În mass-media locale, s-a discutat și despre sportivii români prezenți la Jocurile Olimpice. Printre numele despre care s-au scris cele mai multe articole în mass-media online se numără: Éva Tófalvi (biatlon – 944 articole), Radu Șovăială (în contextul ratării finalei la sanie dublu masculin din cauza defectării saniei echipajului român – 407 articole), Timea Sara (schiatlon – 397 articole), Iulian Pîtea (sărituri cu schiurile – 290 articole), Alexandru Teodorescu (sanie dublu masculin – 242 articole).

Alte subiecte ale lunii februarie

În perioada 1-17 februarie 2014, au beneficiat de expunere media subiecte și figuri publice precum: tenismena Simona Halep (2.613 articole), pilotul de curse Michael Schumacher (963 articole), cazul adolescentei dispărute și regăsite, Iulia Ionescu (859 articole), precum și sărbătoarea Valentine’s Day (150 articole).

Bucuresti, 19.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *