metalshow

Analiză FX: EURUSD a depășit nivelul 1.1000

John Hardy
Director Strategie FX

Rezumat: USD (și JPY, mai puțin observat) crește, EURUSD depășind în final bariera de 1.1000. Cele patru depășiri anterioare la minime ale ciclului de vara trecută până acum și-au pierdut elanul destul de repede – pentru a opri creșterea USD, de această fată Fed va trebui să-și ia avânt.

Interes de tranzacționare

· Menținerea pozițiilor scurte EURJPY cu stopuri care au scăzut din nou la 118.00. Se vizează 112.00
· Poziție lungă USDCAD cu stopuri sub 1.3230, pentru 1.3500+

Ultima rundă a tarifelor SUA a intrat în vigoare în weekend cu puțin tam-tam, iar piețele de capital au pornit cu o diferență mai scăzută în tranzacționarea din această săptămână înainte de a reveni aproape la același nivel și chiar mai bine în această dimineață în cazul Europei, pe măsură ce euro scăzut a dat un impuls sentimentului la bursele europene. Aproape că nu a mai existat niciun alt comentariu din partea președintelui Trump al SUA cu privire la problemele comerciale în acest weekend căci administrația sa este complet distrasă de amenințarea uraganului major Dorian care se apropie de coasta Floridei și care pare că va zdrobi o mare parte a litoralului estic.

analiza FX. Grafic EURUSD

Sursa: Saxo Bank

China a stabilit yuanul la doar un punct de bază mai puțin pentru a deschide săptămâna, iar o zonă de rezistență locală în jur de 7.17 s-a dezvoltat în ultimele patru zile de tranzacționare. Putem doar presupune din acțiunile pieței că piața are în continuare speranțe la o detensionare sau chiar mai bine, iar orice titlu din presă ce descurajează această noțiune se va dovedi, cel mai probabil, foarte negativ pentru sentimentul de risc.

O serie de articole cu privire la “Revoluția lui Corbyn”, din weekend, descrie planurile lui Corbyn pentru o transformare a politicii Marii Britanii pentru a stimula reducerea inegalității și o inversare mai mult sau mai puțin cuprinzătoare a reformelor lui Thatcher. E interesant de observat că primul lui impuls nu este de a urmări o „relaxare cantitativă a poporului” și retragerea Teoriei Monetare Moderne, ci chiar caută să-și finanțeze platforma prin noi impozite. Acest lucru deschide o traiectorie de evoluție negativă pentru lira sterlină chiar și de la aceste niveluri dacă tactica lui Boris Johnson de a îndeplini Brexit-ul și de a câștiga alegerile viitoare va eșua.

Grafic: EURUSD

EURUSD s-a revărsat din nou către noile minime – este a cincea oară când avem parte de un nou minim al ciclului din august anul trecut încoace. A se nota că în cele patru ocazii anterioare, prețul acțiunii a revenit rapid, într-o zi până la trei zile, chiar dacă tendința generală a rămas în scădere. Dacă vom vedea sau nu și de această dată o reiterare a acestui tipar stabilit, va depinde, cel mai probabil, de semnalele transmise de Fed-ul lui Powell. Până atunci, calea către 1.0800 până la 1.0750 este acum deschisă, iar următorul test imediat pentru sentimentul euro este ședința BCE din 12 septembrie. Un risc psihologic aici este ca depășirea pragului de 1.100 să îi facă pe speculatori și pe traderii care au activat pe tușă să intervină forțat de teamă că ratează mișcarea, căci e posibil ca ei să fi fost mulțumiți la gândul că prețul acțiunii de anul trecut și altele vor continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *