free download 78 travel guides written by experts

Ana Vidovic in recital alaturi de Orchestra de Camera Radio

Festivalul Internaţional de Chitară se încheie cu un concert de excepţie al Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta maestrului Dan Raţiu, care beneficiază de interpretarea unică a celebrei soliste croate Ana Vidovic. Din program fac parte Impresii pentru ansamblu de cameră de A. Raţiu, Concertul din Aranjuez pentru chitară şi orchestră de Joaquin Rodrigo şi Simfonia a II-a în re major, D.200 de Franz Schubert.

Născută în Karlovac, Croaţia, Ana Vidovic a devenit, la doar 13 ani cea mai tânără studentă a prestigioasei Academii Naţionale de Muzică din Zagreb, unde a studiat sub îndrumarea profesorului Istvan Romer. Reputaţia europeană a dus la invitaţia de a studia la Conservatorul Peabody din Baltimore, Statele Unite, cu Manuel Barrueco. A susţinut mai mult de o mie de apariţii publice de la debutul său, în 1988. Între acestea, marcante au fost recitalurile de la New York, Londra, Paris, Viena, Salzburg, Roma, Budapesta, Varşovia, Tel Aviv, Oslo, Copenhaga, Toronto, San Francisco.

De asemenea, Ana Vidovic a obţinut un număr impresionant de premii la competiţii internaţionale. Acestea includ Premiiile I la Competiţia Internaţională Albert Augustine din Bath (Anglia), la Competiţia Fernando Sor de la Roma şi la Compeţia Francisco Tarrega in Benicasim (Spania).

Dirijorul român stabilit la Hanovra, Dan Raţiu, a studiat dirijatul, compoziţia şi pianul la Academia de Muzică din Bucureşti. Ca pianist şi dirijor a participat la numeroase competiţii în România, Cehia, Franţa şi Italia. Între 1991 şi 1995 a fost dirijorul Operei din Braşov, după care a fost invitat ca dirijor şi director coral la Opera din Graz. Aici a studiat opere corale precum Moise şi Aron, Cavalleria Rusticana, Pagliacci, Macbeth, Rigoletto, Carmen şi Turandot. A dirijat premiere ale Operei din Graz cu lucrări de Rossini, Donizetti, Verdi, Puccini, Mozart şi Bizet. În paralel, a predat la Universitatea de Muzică din Graz. Din 2007, Dan Raţiu este directorul corului şi dirijorul Operei de Stat din Hanovra, unde a dirijat opere ca Les Contes d’Hoffmann, L’italiana in Algeri şi opereta The White Horse Inn.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64) şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 21.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *