Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Amir Kassaei, Chief Creative Officer DDB la nivel international

si unul dintre cei mai apreciati directori de creatie din lume, este noul Presedinte Art Directors Club Europa (ADC*E)

Amir Kassaei, Chief Creative Officer DDB, a fost desemnat noul presedinte ADC*E de catre conducerea Art Directors Club Europe – asociatia Cluburilor Creative din Europa.

Amir Kassaei este unul dintre cei mai apreciati directori de creatie la nivel international si a lucrat de-a lungul timpului pentru brand-uri renumite, precum: Mercedes-Benz, smart, Coca-Cola, Allianz, Apple, adidas, Reebok, Nike, Bosch, Volkswagen sau McDonald’s.

El a primit peste 4.000 de premii internationale, printre care peste 60 de trofee la Festivalul International de la Cannes, iar recent a fost clasat in top trei cei mai buni direcori de creatie din lume de catre “The Big Won”.

ADC*E reuneste cluburile creativilor din 21 de tari si, in pofida tendintelor din industrie, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani. In 2012, prestigiosul club D&AD s-a intors in cadrul Art Directors Club Europa, iar numirea in functie a lui Amir Kassaei vine ca o confirmare in plus a dezvoltarii asociatiei. Kassaei vine sa il inlocuieasca pe Johannes Newrkla, fondator si fost presedinte ADC*E, care a reusit cu succes sa mentina ADC*E ca un nume de referinta in industria de advertising la nivel international.

Amir Kassaei a declarat ca are deja planuri mari cu privire la viitorul Asociatiei – el si-ar dori sa transforme “Clubul Campionilor” intr-o forta activa in creativitatea europeana, iar ca o prima masura in acest sens, asociatia va fi deschisa si creativilor individuali, nu numai cluburilor membre.

“Imi doresc sa adun in ADC*Europe la crème de la crème, fara barierele ridicole, categorii sau granite”, a declarat Amir Kassaei. Scopul este acela de a crea un club al creativilor pentru creativi, care sa ofere membrilor un avantaj real prin reprezentarea intereselor acestora, dar si prin oferirea unei platforme pentru schimbul de experiente.

Amir Kassaei

A fost recent numit in pozitia de Worldwide Chief Creative Officer la DDB si este unul dintre cei mai laudati creativi din lume. Ii place sa spuna ca “Imposibilul nu este un fapt, este o opinie”. El este convins ca prin pasiune si curaj lumea se poate schimba in bine. Cat despre aceasta industrie, el crede ca “Niciodata nu a fost doar despre publicitate, este vorba despre produse de marketing, companii, servicii relevante, iar unul dintre instrumentele pe care le avem este publicitatea”, a declarat el.

Nascut in Iran, a crescut in Austria, a studiat in Franta si s-a stabilit in Germania in 1997, unde, la inceputul carierei sale, a castigat experienta in neumarate functii, de la Account Manager la Stategic Planner si pana la Art Director sau Designer, in agentii ca: TBWA, Barci & Partner si Springer & Jacoby. La Springer & Jacoby, Amir a avanasat la functia de Creative Director, iar apoi Executive Creative Director la nivel global pentru conturile Mercedes-Benz si Smart.

Din 2003, Amir Kassaei s-a alaturat retelei DDB – mai intai in biroul DDB Germania, transformandu-l intr-unul dintre cele mai de succes birouri ale retelei si unde a fondat Tribal DDB.

Acesta a fost presedinte ADC Germania si este membru ADC New York , Clubul de Creatie din Austria si membru D&AD si a jurizat competitiile celor mai importante festivaluri de creativitate la nivel mondial.

Art Directors Club Europa (ADC*E) este o asociatie non-profit, fondata in 1990, al carei principal obiectiv este acela de a oferi o voce industriei creative din Europa. ADC*E este o interfata a a comunitatii de comunicare si design si continua sa caute si sa promoveze talente din industria de advertising, dar si sa organizeze ADC*E Awards -una dintre cele mai prestigioase competitii de Advertising si Design din Europa.

Art Directors Club Romania (ADCR*RO), membru ADC*E, este o asociatie non-profit, al carei obiectiv este de a promova excelenta in creativitate, punand in legatura profesionistii din industria de comunicare vizuala din Romania.

Bucuresti, 20.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *