Shadow

Amintiri Gustoase, cel mai ascultat podcast gastronomic din România

Amintiri Gustoase, primul și singurul podcast gastronomic românesc gândit și distribuit în format audio, este cel mai ascultat din România, potrivit clasamentului Apple publicat la începutul lunii iunie.

După ce noul sezon Amintiri Gustoase a debutat pe 28 aprilie în top 5 cele mai populare din țară în categoria „food”, începutul verii l-a adus direct în fruntea clasamentului.

În fiecare vineri, podcastul Amintiri Gustoase are un nou episod în care realizatorul Cosmin Dragomir discută într-un mod relaxat cu experți din zona gastronomică, dar și cu artiști sau antreprenori preocupați de identitatea gastronomică românească. Mai mult, ascultătorii descoperă savoarea gustului de altădată, în „100 de ani din rețete”, o serie de povești care răsfață papilele gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi.

Amintiri Gustoase - podcastul gastronomic no1 in Romania creat de Zaga Brand sub platforma Cronicari Digitali

Printre invitații acestui sezon s-au aflat până acum Camelia Burghele, Chef Mehrzad Moghazehi, Chef Alex Cîrțu, Tiberiu Cazacioc și Irina Georgescu. Fiecare oferă o perspectivă unică pentru a completa explorarea culinară în „călătorii” audio de maximum o oră. De exemplu, în cel mai recent episod, Gabor Emese povestește în ce fel s-au “ardelenizat” mâncărurile ungurești care se gătesc la noi și care este secretul unui gulaș bun într-una dintre cele 270 de variante în care se gătește el.

Din curiozitate, poftă și dorință de recuperare, am pornit într-o nouă călătorie în căutarea identității mâncărurilor românești. În noul format al podcastului Amintiri Gustoase, parte din platforma culturală Cronicari Digitali, vorbim despre originile balcanice, incursiunile vestice și legăturile cu spațiul oriental, alături de invitați echipați cu oale, tigăi, doctorate sau amintiri de mese copioase.
Pentru un plating desăvârșit, descoperim savoarea gustului de altădată, în 100 de ani din rețete, cu povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, aducem în podcastul Amintiri Gustoase un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă.

Cosmin Dragomir este o gazdă experimentată și istoric culinar care cotrobăie prin cămări și bate coclauri după rețete și oameni de neuitat, iar asta face ca fiecare episod Amintiri Gustoase să fie atât de savuros”, declară Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand și coordonator Cronicari Digitali.

Podcastul Amintiri Gustoase, cel mai ascultat din România în categoria „food”, este suținut de Electrolux România. Toate episoadele sale pot să fie ascultate gratuit pe principalele platforme de streaming audio, între care Apple Podcasts, Spotify și Player.fm, sau în aplicația preferată folosind feedul RSS Amintiri Gustoase.

Amintiri Gustoase, podcast creat de Zaga Brand sub platforma Cronicari Digitali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *