free download 78 travel guides written by experts

Amintiri despre Regele Carol I

Editate dupa volumele de memorii consemnate de Mite Kremnitz si cu o introducere de Sidney Whitman
METEOR Publishing

“Amintiri despre Regele Carol I prezinta o perioada de peste douazeci si cinci de ani din viata unei tinere natiuni europene, in decursul careia aceasta si-a castigat independenta si s-a straduit cu success sa o pastreze, timp in care si-a intreit veniturile prin activitati pasnice.” (p 8)

Dupa cum aflam din “Introducerea” volumului de fata, lui Carol I nu ii placea sa iasa in evidenta printr-o asemenea modalitate: o carte despre el. Dar, tinand cont de importanta unei imagini bune a tarii si, am zice azi, de nevoia de vizibilitate pentru tara si lider, accepta provocarea.

Apare asadar un volum cuprinzator care a fost sintetizat in lucrarea de fata publicata de METEOR Publishing. De la informatii despre Principatele noastre si chemarea la tron a lui Carol I si pana la razboiul cu turcii si testamentul regelui, cartea ofera fragmente de memorii si informatii cu privire la momente importante de-a lungul unui sfert de secol.

Volumul devine astfel o incursiune directa in istorie, cu marturii interesante dintr-o perioada dificila dar cu un succes insemnat pentru tara: castigarea independentei. Un volum care se citeste usor, care furnizeaza informatii interesante din multiple perspective, o carte care, asa cum marturiseste autorul (tineti cont ca varianta originala a fost publicata in timpul domniei regelui), urmareste sa il ajute “pe cititor sa inteleaga ce fel de om este si astfel sa isi faca o idee clara despre cauza si efect atunci cand apreciaza felul in care aparent imposibilul s-a dezvoltat in realitate… Cartea contine pasaje pe care multi narcisisti ar evita sa le publice. Dar tocmai aceasta ii imprima pecetea nepretuita a adevarului, lasand in acelasi timp cititorului libertatea totala de a-si formula propriile lui judecati.”.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *