free download 78 travel guides written by experts

Amenda de 10.000 de lei pentru incalcarea drepturilor rezervate CNPR

ANCOM a amendat compania S.C. TOTAL POST SERVICES S.R.L. cu suma de 10.000 lei pentru că a prestat servicii poştale constând în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea la cutiile poştale ale destinatarilor din Bucureşti a trimiterilor de corespondenţă cu greutatea cuprinsă între 0-50 grame, percepând pentru acestea un tarif mai mic de 2 lei/trimitere. Compania a încălcat astfel dreptul rezervat exclusiv Companiei Naţionale Poşta Română S.A. (CNPR) ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale pe teritoriul României. 

În vederea asigurării dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, CNPR beneficiază printre altele şi de dreptul exclusiv de a presta, până la data de 31 decembrie 2012, servicii poştale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, indiferent dacă livrarea acestora este accelerată sau nu, cu o greutate mai mică de 50 g şi pentru care se percepe un tarif mai mic de 2 lei, constând în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor de corespondenţă interne şi distribuirea trimiterilor de corespondenţă expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia. CNPR a dobândit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, în urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de către ANCOM, la care au participat CNPR şi compania Poşta Atlassib Curier Rapid.

Aceasta este cea de a treia sancţiune aplicată de ANCOM unui operator de servicii poştale pentru încălcarea dreptului exclusiv al CNPR pe parcursul anului 2011.

De la începutul acestui an, ANCOM a efectuat 515 controale la furnizorii de servicii poştale din întreaga ţară, alţii decât furnizorul de serviciu universal, CNPR, care s-au finalizat prin acordarea a 47 de sancţiuni, dintre care 38 de avertismente şi 9 amenzi în cuantum total de 50.000 lei. Principalele nereguli sesizate au constat în încălcarea dreptului rezervat CNPR şi furnizarea neautorizată de servicii poştale. Astfel, cea mai mică amendă aplicată furnizorilor de servicii poştale a fost de 5.000 de lei, iar cea mai mare a atins valoarea de 10.000 de lei.

Tot în acest an, Autoritatea a efectuat 1.165 de controale la punctele de lucru ale Companiei Naţionale Poşta Română, care s-au soldat cu aplicarea a 78 de sancţiuni, dintre care 76 de avertismente şi 2 amenzi în cuantum total de 11.000 lei.

Bucuresti, 24.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *