free download 78 travel guides written by experts

AMCOR saluta lansarea Standardului European pentru Serviciile de Consultanta in Management, EN 16114

„Apariţia acestui standard a fost determinată de consolidarea profesionalismului de pe pieţele de consultanţă, de rezultatele tot mai bune ale proiectelor realizate de consultanţi dar şi de barierele practic inexistente din comerţul cu servicii de consultanţă”, a declarat doamna Dr. Ilse Ennsfellner, vicepreşedinte al ICMCI şi preşedintele Comitetului de Proiect pentru realizarea standardului CEN/TC 381.

Printre principalele motive care au condus la elaborarea acestui standard s-au numărat: contribuţia substanţială a serviciilor de consultanţă în contextul economiei europene dar şi dorinţa Uniunii Europene de a construi o piaţă fără graniţe pentru aceste servicii.

Consiliului Internaţional al Institutelor de Consultanţă în Management, (ICMCI) şi Federaţia Europeană a Asociaţiilor în Management (FEACO) au preluat iniţiativa de a concepe un nou standard european în cadrul Comitetului de Standardizare (CEN).

AMCOR, Asociaţia Consultanţilor în Management din România, a fost prezentă în cadrul Comitetului de Proiect pentru realizarea Standardului prin reprezentanţii săi din FEACO şi ICMCI şi a participat la elaborarea acestui standard prin oferirea unui de feedback constructiv pe materialul aflat în lucru.

Comitetul şi-a început activitatea în anul 2008, iar pe 9 noiembrie 2011, la Bruxelles, standardul a fost lansat cu titlul de EN 16114.

„Standardul European EN 16114 – Servicii de consultanţă în management este un pas esenţial pentru industria noastră. Având în vedere situaţia economică actuală, EN 16114 îşi propune să construiască un cadru recunoscut şi instrumente eficiente care să evalueze şi să monitorizeze serviciile de consultanţă de management şi rezultatele acestora”, a declarat doamna Dr. Ilse Ennsfellner.

Standardul EN 16114 se aplică tuturor furnizorilor de consultanţă în management, indiferent de aria de specializare sau de mărimea afacerii, nu impune şi o standardizare a metodelor care să îi impiedice pe furnizorii de consultanţă în management în a-şi folosi propiile lor instrumente şi abordări care încurajează inovarea şi diferenţierea afacerii lor pe piaţa de consultanţă.

„Consultanţii în management au implementat întotdeauna standarde înalte de calitate şi de transparenţă. Companiile din sectorul nostru împreună cu clienţii au militat mereu pentru a îmbunătăţi rezultatele proiectelor. Competitivitatea companiile care oferă consultanţă în management este bazată pe inovare şi diferenţiere în cadrul pieţei. Acestea deţin propriile lor procese, instrumente, cadru de lucru, know-how, ce se regăsesc şi în cadrul standardului. FEACO salută această recunoaştere a valorilor pieţei de consultanţă. Încurajăm autorităţile publice care se ocupă de achiziţii publice să profite de acest standard european” a declarat Gil Gidron, Chairman FEACO.

Standardul European EN 16114 este construit pe exemple de bune practici provenite atât de la reprezentanţi ai industriei din Europa de Vest, unde pieţele de consultanţă sunt consolidate, dar şi din pieţele emergente, precum cele din Europa de Est. EN 16114 include atât recomandări specifice precum îmbunătăţirea caietului de sarcini şi a execuţiei, precum şi acceptarea şi închiderea de gestiune a serviciilor de consultanţă.

Ca promotor al profesionalismului şi al eticii în activitatea de consultanţă din România, prin promovarea acestui standard internaţional, AMCOR va contribui activ la implementarea principiilor enunţate în paginile sale pentru o îmbunătăţire vizibilă a activităţii practicienilor din domeniul consultanţei în management.

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *