free download 78 travel guides written by experts

Ambasadorul marcii BMW Alessandro Zanardi a sarbatorit prima victorie a sezonului

Pilot oficial şi ambasador al mărcii BMW, Alessandro Zanardi (Italia) a început cu succes sezonul 2015 de paraciclism. El a dominat primul eveniment internaţional de handbike al anului, care s-a desfăşurat în regiunea Toscana, câştigând cele două curse disputate şi sărbătorind victoria în clasamentul general.

Competiţia a avut loc la Marina di Massa (Italia), pe coasta Mediteranei, pe un traseu plat de-a lungul malului mării. Sâmbătă, Zanardi a câştiga cursa de fond pe distanţa de 45 de kilometri, iar duminică a triumfat în cursa de contracronometru pe distanţa de 16 kilometri. Prin aceste două succese, el a fost câştigătorul clasamentului general combinat al evenimentului. Cu această victorie, el a acumulat şi 16 puncte importante în clasamentul mondial de paraciclism, care este şi criteriul de calificare la Jocurile Paralimpice din 2016, ce vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia).

"Sunt foarte, foarte fericit de performanţa mea şi a fost startul perfect de sezon", a declarat Zanardi. "Am acumulat puncte importante pentru clasamentul mondial şi a fost o oportunitate bună de a-mi compara nivelul de performanţă cu colegii mei din echipa naţională a Italiei. Trebuie să spun că sunt mulţumit pentru că viteza mea medie a fost de aproximativ 41 km/h, ceea ce nu este rău."

În săptămânile următoare, Zanardi îşi va orienta atenţia asupra curselor auto. Împreună cu BMW Motorsport, el va continua pregătirea pentru legendara cursă de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) ce va avea loc pe 23-26 iulie. La această clasică de anduranţă el va împărţi, în premieră, cockpitul unui model BMW Z4 GT3 cu alţi piloţi.

Bucuresti, 15.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *