free download 78 travel guides written by experts

Regizorul Iura Luncașu i-a mărturisit Andreei Esca: „Am fugit de acasă, la 17 ani, ca să dau la teatru”

Regizorul Iura Luncașu a dezvăluit detalii mai puțin cunoscute din viața sa, în emisiunea „La Radio” cu Andreea Esca, de la Europa FM. Cunoscutul om de film, care tocmai a lansat noua peliculă „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” – a vorbit despre copilăria sa de pe malul Nistrului, dar și despre viața lui de acum și despre momentul în care s-a hotărât că vrea să facă teatru și film.

„Am copilărit într-o zonă fabuloasă, un sat care se numește Dubăsarii Vechi, care începe cu o stâncă și se termină într-o pădure seculară. Este fantastic. Era o zonă cu oameni avuți, toată vara copiii rămâneau la bunicii, dar bunicii cum aveau terenuri… plecau și rămânea un sat de copii. A fost fantastic. Experiența asta o voi avea tot timpul vie în memorie. Ce-i drept, diminețile începeau cu câte o bătaie între frați”, își amintește, râzând, regizorul. 

„Eu, de fel, nu sunt nostalgic, dar la copilărie mă întorc mereu cu mare plăcere. După Revoluție, însă, s-au schimbat foarte multe lucruri, din păcate, în rău. Când am ajuns acolo pentru prima dată după mulți ani, am avut un șoc. Totul era distrus, oamenii triști și mi-am spus că ăsta nu e locul pe care îl știu eu,”  a mărturisit Iura Luncașu.

Experiența sa din copilărie l-a ajutat, însă, în cariera de regizor.  De altfe, el a povestit cum a ajuns în România, la 17 ani, ca să studieze teatrul: a plecat pe ascuns, fără să le spună părinților.

Interviul video în integralitate:

Supranumit și „părintele telenovelei românești”, Iura Luncașu a regizat producţiile TV de succes „Pariu cu viața”, „State de România”, „Minte-mă frumos”, „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Iubire ca în filme”, „Inima de țigan” și „Regina”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *