metalshow

Alukoenigstahl Romania: Investitorii mizeaza pe eficienta sistemelor de tamplarie din aluminiu

pentru proiectele rezidentiale, in ciuda impactului asupra costurilor

• Proiectele rezidentiale recente pun tot mai mult accentul pe solutii arhitecturale din aluminiu cu caracteristici superioare de izolare termica si fonica.
• Investitia in tamplaria cu caracteristici termice si fonice superioare creste cu 6-10 procente per proiect;

De la usa de intrare la usa glisanta de mari dimensiuni pentru iesirea spre terasa, de la fereastra protejata cu jaluzele sau parasolare pana la peretele cortina, in ultima perioada tot mai multi investitori au inceput sa acorde atentie produselor cu eficienta energetica ridicata, chiar daca investitia initiala este ceva mai mare. Concluzia apartine consultantilor companiei austriece Alukoenigstahl Romania. Potrivit acestora, pentru o lucrare, costurile pentru profilele din aluminiu cu izolare temica superioara pot fi cu 15-20% mai mari. Acest lucru se reflecta intr-o crestere cu 6-10% a investitiei in tamplarie. Aceasta tendinta vine in contextul in care, la nivel european, se pune un accent deosebit pe cresterea continua a performantei energetice a cladirilor, scopul fiind, ca in viitor, toate cladirile noi sa fie cladiri independente energetic.

Iata cateva exemple concrete de proiecte rezidentiale realizate in capitala pentru care s-a optat pentru eficienta energetica, siguranta, confort si design personalizat, toate asigurate de produsele Schüco.

URBAN SPACES

Aflat in zona centrala a Bucurestiului, pe strada Dogarilor, ansamblul rezidential Urban Spaces este alcatuit din doua corpuri de cladire (75 de apartamente), diverse ca tipologii si suprafete. Exista apartamente pe 2 sau 3 niveluri, garsoniere si chiar apartamente avand curti proprii. Toate ferestrele sunt inalte, ajungand pana la nivelul pardoselii, iar acolo unde s-a considerat necesar, unele camere avanseaza din planul fatadei, pentru o iluminare naturala cat mai buna. Luand in considerare suprafetele vitrate mari si dorinta arhitectului pentru o linie cat mai simpla a tamplariei, Alukönigstahl a propus sistemul din profile de aluminiu Schüco AWS 70.HI+ echipat cu feronerie ascunsa, Schüco AvanTec. Aceasta serie de profile combina excelent izolarea termica specifica ferestrelor din lemn sau PVC cu durabilitatea si robustetea aluminiului facand posibila realizarea unor vitraje de mari dimensiuni.

GRIGORE MORA

Aflata intr-o zona rezidentiala exclusivista, aceasta cladire care gazduieste cateva apartamente cu suprafete ample si inaltimi mari a fost realizat la un standard inalt de calitate. Caracteristicile tehnice ale anvelopei cladirii sunt foarte importante pentru confortul beneficiarilor si pentru costurile de intretinere ale apartamentelor. Cand se doresc valori bune pentru ferestre de dimensiuni generoase trebuie folosite solutii tehnice pe masura. In cazul cladirii de pe strada Grigore Mora din capitala solutia data de consultantii Alukönigstahl au fost ferestrele din seria de profile Schüco AWS 75 BS.SI. Aceste serii de profile cu izolatie termica excelenta sunt ideale pentru ferestre de mari dimensiuni. Usi glisante de mari dimensiuni fac trecerea spre mediul exterior. Aceleasi performante se regasesc la usile glisante realizate din profile de aluminiu Schüco ASS 70.HI.

FLOREASCA ONE

Imobilul rezidential Floreasca One este situat in Bucuresti, pe strada Gheorghe Titeica, langa Lacul Floreasca. Apartamentele de pe cele 8 niveluri ale cladirii ofera toate perspective minunate asupra imprejurimilor. Acest lucru este “ajutat” si de posibilitatea transformarii livingurilor in terase cu ajutorul usilor glisante de mari dimensiuni realizate din profile de aluminiu cu izolare termica superioara Schüco ASS 70.HI. Ferestrele respecta aceleasi cerinte de izolare termica cu valori superioare, fiind realizate intr-o constructie speciala, cu cerceveaua ascunsa in toc, care permite o suprafata vizibila de geam si mai mare, Schüco AWS 70 BS.HI. Zonele de perete cortina sunt realizate in constructie structurala, cu geam lipit, (FW50+.SG) care ofera un aspect neted, neintrerupt, pentru zonele de perete cortina.

CORTINA RESIDENCE

Cortina Residence este un nou ansamblu rezidential localizat in zona de Nord a Bucurestiului, in proximitatea Parcului Herastrau. Imobilul cu 12 etaje va oferi locatarilor sai un grad sporit de confort. Designul modern al apartamentelor este scos in evidenta de suprafetele vitrate mari. Pentru realizarea unui confort termic excelent, fara a creste costurile pentru incalzire, cele 315 usi glisante de mari dimensiuni – suprafata totala peste 2800 mp – vor fi realizate din profile de aluminiu cu izolare termica superioara Schüco ASS 70.HI. Ferestrele respecta aceleasi cerinte de izolare termica cu valori superioare, fiind realizate din profile Schuco AWS 65.HI. Cele 730 de ferestre si usi masoara o suprafata totala de 2900 mp. Zonele de perete cortina, aproximativ 600 mp, sunt realizate in constructie structurala, cu geam lipit, (Schüco FW50+.SG) care ofera un aspect neted, neintrerupt, pentru primele niveluri ale cladirii.

CIFRE CHEIE:
6-10%
Reprezinta intervalul procentual cu care creste investitia in tamplarie pentru un proiect, pentru a beneficia de solutii arhitecturale cu izolare termica superioara

CASETE TEHNICE PROIECTE:

Proiect: Urban Spaces
Locatie: Bucuresti
Nr. apartamente: 75
Arhitectura: AND BA Bucuresti
Fasadier : Confelux Buzau
Solutii Alukoenigstahl: 1200 mp ferestre, 300 mp perete cortina
Status: finalizat 2014

Proiect: Grigore Mora
Locatie: Bucuresti
Arhitectura: AND BA Bucuresti
Fasadier : Alusystem Timisoara
Status: finalizat 2014

Proiect: Floreasca One
Investitor : Victoria Ventures
Locatie: Bucuresti
Nr. niveluri: 8
Proiectare: Re-Act Now Studio
Fatade : CCA Tehnorex SRL
Solutii Alukoenigstahl: 300 mp usi glisante, 1700 mp perete cortina structural
Status: in lucru

Proiect: Cortina Residence
Locatie: Bucuresti
Nr. niveluri: 12
Proiectare: Westfourth Arhitecture
Fatade : Everest International SRL
Solutii Alukoenigstahl: 2800 mp usi glisante, 2900 mp ferestre
Status: in lucru

Despre Alukoenigstahl Romania

Compania Alukönigstahl a semnat contractul prin care reprezinta marca Schüco in SE Europei in 1958. In prezent, concernul austriac Alukönigstahl este prezent in 9 tari sud-est europene. Din 1995 s-a infiintat filiala din Romania, cu sediul si depozitul central in Bucuresti si un birou tehnico-comercial in Cluj. Alukönigstahl asigura partenerilor sai locali o larga gama de produse si servicii: sisteme de profile Schüco din PVC si aluminiu pentru ferestre si usi; sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru producerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro.

Bucuresti, 27.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *