free download 78 travel guides written by experts

Altetele Lor Regale Principele Edward, Contele de Wessex, si Sophie, Contesa de Wessex

au venit in vizita la Asociatia Invingem Autismul

Copiii de la Centrul Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul au primit astăzi, 25 iunie, în vizită doi reprezentanți importanți ai Casei Regale din Marea Britanie: Altețele Lor Regale Principele Edward, Contele de Wessex, și Sophie, Contesa de Wessex.

Altețele Lor Regale se află în România pentru prima dată, într-o vizită de trei zile și și-au manifestat interesul de cunoaște o organizație care are ca beneficiari persoanele cu autism. ES dl Ambasador Martin Harris a recomandat Organizația Învingem Autismul, ale cărei proiecte le cunoaște, ca membru al Consiliului de Conducere al Fundației Vodafone România, care susține organizația încă de la înființarea sa, în 2009.

La Centrul Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul, Altețele Lor Regale au interacționat cu copiii, au asistat la una dintre activitățile lor de socializare din cadrul proiectului „După-amieze vesele”, susținut de Fundația Vodafone România și au discutat cu reprezentanți ai organizatorilor și partenerii lor, despre nevoile persoanelor cu autism din România. La finalul vizitei, Principele Edward, Contele de Wessex, şi Sophie, contesa de Wessex au primit un cadou special de la Asociația Învingem Autismul – o lucrare realizată prin tehnica artei colaborative. Cadoul a fost înmânat chiar de autorii săi: Toma Sorescu, 7 ani, diagnosticat cu autism și artiștii plastici din Germania – Roxana Ené și fiul său, Alexander Ené. Alexander are 25 de ani și are Asperger, o tulburare înalt funcțională din spectrul autismului.

Tabloul este o alegorie fantastică cu titlul Queen Kira and her four legged friend – “La fel ca dragonul, o creatură fantastică ce există doar în povești și legende, prietenul cu patru picioare al reginei Kira are trupul format din animale diferite – are coarne de berbec și trup de mânz. El este îngerul păzitor al Reginei Kira și când ea îi atinge coarnele, toate dorințele i se îndeplinesc. (Roxana & Alexander Ené)

Lucrarea face parte din expoziția specială – “Love is all you need”. Lucrările inedite sunt realizate de copiii cu autism, beneficiari ai Centrului Învingem Autismul, împreună cu artiștii Roxana și Alexander Ené, prin tehnica artei colaborative. Vernisajul va avea loc joi, 27 iunie, ora 19:00 la Consiergo – Palatul Cesianu-Racoviță (str. CA Rosetti nr. 5, sect. 1, Bucureşti). Expoziția se desfășoară în perioada 24 iunie – 5 iulie.

Fondurile obținute din vânzarea lucrărilor vor susține serviciile directe pentru copiii beneficiari ai Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul.

Pentru mai multe informații: Oana Vârlan, tel.: 0741198290, e-mail: oana.varlan@invingemautismul.ro.

Despre Asociația Învingem Autismul

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în 2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. În prezent, Asociația are un număr de peste 30 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA.

Asociația Învingem Autismul este membră a Federației pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. autismfedra.ro

Despre ROXY&KIDS ART:
Lucrările co-work ROXY&KIDS ART® conțin desenele artistului plastic suprapuse peste copia lucrării copilului (copia lucrării de bază). Artistul adaugă apoi încă un element de compoziție, poezioare, rime sau propoziții scurte și hazlii, inspirate de dialogul fascinant cu cei mici. Aceste texte reproduc de cele mai multe ori gîndurile, opiniile sau comentariile copiilor. Fiecare lucrare este unică și captează într-un fel definiția sinesteziei ca fenomen. Rezultatele acestui ““dialog colorat” dintre artist și copiii cu autism, maniera inedită de interacțiune sunt deosebit de frumos surprinse în aceste adevărate opere de artă. Scrisul ““roxygrafic” dă unicitate stilului ei artistic și completează armonios “poezia” fiecărei lucrări.

Bucuresti, 25.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *