free download 78 travel guides written by experts

Alstom si Schlumberger semneaza un acord in vederea realizarii de studii de fezabilitate de

captare si stocare a dioxidului de carbon emis de centralele electrice

Alstom si Schlumberger au anuntat semnarea unui acord de colaborare pentru realizarea de studii de fezabilitate de captare si stocare a CO2. Aceste studii inovative vor oferi analize tehnice ale elementelor specifice fiecarei centrale electrice pentru a stabili care dintre acestea pot fi echipate cu sistemele de captare si stocare a CO2  dezvoltate de Alstom. Studiile vor cuprinde de asemenea o evaluare a posibilelor zone de stocare a CO2 precum si evaluarea investitiilor necesare pentru transportul si stocarea CO2.   Studiile sunt destinate sa faciliteze conversia centralelor electrice catre tehnologia de captare si stocare a dioxidului de carbon pentru obtinerea permiselor de mediu necesare  si pentru optimizarea perioadelor de implementare pe piata si a costurilor asociate.

“Clientii nostri solicita din ce in ce mai mult sprijin in cadrul tutoror operatiunilor asociate, de la  evacuarea gazelor  de ardere pana la punctul de stocare, pentru  a se asigura de compatibilitatea noilor lor centrale cu tehnologiile de captare si stocare a CO2 . Din 2011, realizarea acestor studii de fezabilitate va fi o norma europeana pentru toate centralele electrice pe combustibil fosil. Similar, statul Queensland din Australia a anuntat recent  ca nici o centrala pe carbune nu va mai fi autorizata daca nu va indeplini normele de conformare pentru captarea si stocarea CO2 » a declarat Andreas Lusch, Senior Vice-Presedinte, Alstom Power Thermal Systems.

Prima generatie de proiecte la scala reala a tehnologiei de captarea si stocarea CO2 (printre care Mountaineer detinut de AEP in SUA si Schwarze Pumpe detinuta de Vattenfall in Germania) a necesitat in egala masura o abordare integrata a ansamblului acestor procese. Acest acord are ca scop oferirea de astfel de servicii integrate, atat pentru centralele existente cat si pentru cele noi.

“Consideram ca acest acord comun va reprezenta o valoare adaugata considerabila  pentru clientii nostri, mai ales in ceea ce priveste optimizarea din punct de vedere economic si tehnic a ansamblului de captare, transport si stocare a CO2 ,” a declarat John Tombari, Vice Presedinte Schlumberger Carbon Services.

Acordul dintre Alstom si Schlumberger aduce alaturi experienta celor doi lideri industriali si pionieri recunoscuti in domeniul dezvoltarii tehnologiilor de captare si stocare a CO2. In pozitia sa de lider al furnizorilor de echipamente la cheie pe piata mondiala a energiei, Alstom va aduce know-how in domeniul tehnologiilor de captare post-combustie si oxi-combusite precum si vasta sa experienta de integrator de proiecte. Schlumberger Carbon Services, déja activ implicat in numeroase proiecte de stocare a CO2 la nivel mondial, va aduce resursele, tehnologia si experienta in gestionarea tuturor fazelor proiectelor de stocare geologica a CO2

In masura in care cele mai multe dintre obiectivele oficiale referitoare la schimbarile climatice preconizeaza reducerea la jumatate a efectelor emisiilor gazelor cu efect de sera pana in 2030, si decarbonizarea completa a sectorului energetic pina in 2050, efortul conjugat al Alstom si Schlumberger aduce azi pe piata o solutie imediata pentru dezvoltatorii de centrale electrice, care trebuie sa se adapteze la aparitia  de reglementari noi ce impun acest tip de studii.

Bucuresti, 10.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *