free download 78 travel guides written by experts

ALSTOM semneaza cu Amtrak un acord

în valoare de 80 de milioane USD (67 de milioane EUR), pentru furnizarea de piese de schimb si servicii de mentenanţă pe durata a 5 ani

ALSTOM a încheiat cu Amtrak – operatorul feroviar naţional din Statele Unite ale Americii – un contract multianual estimat la 80 de milioane USD (67 milioane de EUR). Contractul vizează aprovizionarea cu piese de schimb şi furnizarea de asistenţă tehnică pentru flota de pasageri a companiei Amtrak, Acela.

Conform contractului, ALSTOM va gestiona un lanţ integrat de aprovizionare, livrând kit-uri complete pentru reviziile tehnice, materiale pentru reparaţii şi kit-uri pentru operaţiunile programate de mentenanţă a trenurilor. În plus, ALSTOM va sprijini Amtrak şi prin asistenţă tehnică privind mentenanţa flotei Acela.

Amtrak gestionează cea mai mare reţea feroviară de pasageri din America de Nord – 35.000 de kilometri şi 500 de destinaţii, în 46 de state. Flota Acela, compusă în prezent din 20 de garnituri de tren de mare viteză, asigură servicii de transport în coridorul de nord-est al Statelor Unite, între New York, Boston şi Washington.

„Acest contract ne consolidează relaţia pe termen lung cu Amtrak", a declarat Roelof van Ark, Preşedintele ALSTOM Transportation pentru regiunea NAFTA. „Suntem hotărâţi să sprijinim Amtrak în ceea ce priveşte mentenanţa flotei Acela."

Având peste 35 de game de produse şi o prezenţă care acoperă peste 60 de ţări, divizia Transport a companiei ALSTOM oferă produse şi servicii complete pentru materialul rulant nou, pentru semnalizare şi pentru infrastructura electrică şi mecanică, precum şi servicii de mentenanţă şi reabilitare. Oferta ALSTOM în acest domeniu este directionată către patru categorii de clienţi: autorităţile şi operatorii de tranzit urban; operatorii de linii feroviare interurbane pentru pasageri şi deţinătorii de material rulant; operatorii de linii feroviare de transport de marfă; şi deţinătorii de infrastructură feroviară intraurbană. Divizia Transport a companiei ALSTOM a înregistrat vânzări de 5,1 miliarde EUR în anul financiar 2004-2005 şi se află printre cei mai mari furnizori ai industriei feroviare, la nivel mondial.

ALSTOM Transport este prezent în România din anul 1994 si are peste 900 angajati; compania deruleaza servicii de mentenenanţă pentru Metrorex, furnizează material rulant pentru CFR şi modernizeaza locomotive diesel pentru firme de stat şi operatori privaţi din România şi din regiune.

Bucuresti, 30.03.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *