free download 78 travel guides written by experts

Alstom se pregateste sa intre pe piata energiei eoliene

prin achizitia costructorului spaniol Ecotecnia

Alstom a depasit o etapa semnificativa pentru a intra pe piata echipamentelor eoliene de producere a energiei electrice o data cu semnarea la 25 iunie 2007 a unui acord referitor la achizitia constructorului spaniol Ecotecnia pentru suma de 350 milioane euro.

Ecotecnia, cu sediul la Barcelona, concepe, fabrica si comercializeaza o gama de echipamente eoliene cu puteri intre 640 kW si 2 MW si dezvolta o noua gama de echipamente de pana la 3 MW. Intreprinderea se afla la baza unei parti semnificative a parcului eolian spaniol, al doilea din Europa, dar aceasta exporta echipamente si catre alte piete din Europa, exportul reprezentand jumatate din cifra sa de afaceri.
Peste 1500 de instalatii eoliene au fost instalate sau sunt in curs de instalare de catre Ecotecnia in 72 de ferme eoliene, corespunzand unei capacitati de 1433 MW (circa 2 % din parcul eolian instalat la nivel mondial). Ecotecnia a dezvoltat de asemenea o activitate recenta in domeniul panourilor solare, comercializate pe piata spaniola.

Intreprinderea are 765 de angajati, dispune de cinci uzine in Spania, la Coreses (Zamora), Somozas si Rio de Pozo (Galicia), Bunuel (Navara) si Pla de Santa Maria (Catalania). Cifra de afaceri estimata pentru 2007 este cuprinsa intre 300-350 milioane euro, cu un profit brut estimat de 7 %.

Achizitia Ecotecnia de catre Alstom va fi finalizata o data cu parcurgerea procedurilor specifice pentru modificarea statutului intreprinderii. Ecotecnia este in prezent o cooperativa si va fi transformata in societate anonima inainte de achizitia de catre Alstom.

Intrarea Ecotecnia in grupul Alstom va da intreprinderii si colabioratorilor acesteia atuuri considerabile pentru dezvoltarea activitatilor sale pe piata echpamentelor eoliene si solare in plina dezvoltare. Ecotecnia va beneficia in principal de implantarea la nivel mondial a Alstom, de capacitatile sale industriale, in special capacitatile de integrator si de accesul la resursele tehnologice ale grupului.

Acesta achizitie, odata finalizata, va permite Alstom sa devina grupul care ofera gama cea mai extinsa si completa de echipamente si servicii destinate producerii de energie electrica, indiferent ca este vorba de gaz,carbune, energie hidro, eoliana, solara si partea clasica a centraleor nucleare. Cu aceasta achizitie Alstom isi ma mari oferta in domeniul surselor regenerabile de energie pentru care Grupul detine deja suprematia mondiala pentru echipamentele hidroelectrice.

Bucuresti, 28.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *