free download 78 travel guides written by experts

Alstom in Rusia

Alstom castiga prima comanda pentru o centrala
de cogenerare la cheie in Rusia

Alstom a castigat un contract pentru OJSC Mosenergo, o mare companie de utilitati din Rusia, pentru livrarea la cheie a unui grup de 420 MW pentru centrala de cogenerare TPP26 din Moscova.

Noul grup, nr.8, va creste capacitatea instalata a centralei la 1830 MW. Acest proiect face parte din programul Mosenergo pentru a dezvolta capacitatea instalata pentru a face fata cererii crescute de energie electrica si caldura din zona Moscovei.

Contractul va fi realizat de Alstom in consortiu cu un partener rus, Power Engineering Group Energomachinostroitelny Alliance (EMAlliance). Acest contract urmeaza liniile parteneriatului strategic semnat in octombrie 2005 de catre Alstom si EMAlliance. Partea Alstom din totalul de 280 milioane euro va fi de 170 milioane euro.

Alstom va furniza o solutie integrata incluzand proiectarea, aprovizionarea componentelor si punerea in functiune. Componentele majore care vor fi livrate de Alstom includ un grup de cogenerare multi-ax format dintr-o turbina cu gaz GT 26, turbina cu abur, doua generatoare electrice, un cazan recuperator si sistemul de control pentru intregul grup. EMAlliance va realiza partea de constructii civile si va furniza componentele auxiliare ale grupului, inclusiv turnurile de racire, echipamentele electrice, schimbatoarele de caldura si reteaua de conducte pentru sistemul de incalzire centralizata.

Grupul se prevede a fi pus in functiune comerciala in anul 2009.

Patrick Kron, Presedinte si Director General al Alstom a declarat pe 15 decembrie 2006, in timpul ceremoniei de semnare ce a avut loc la Moscova:” Alstom este bucuros sa poata ajuta Rusia sa faca fata cererii in crestere de energie prin instalarea celei mai performante tehnologii cu ciclu combinat. Acest proiect la cheie nu are echivalent in sectorul energetic din Rusia. El va produce energie electrica cu un randament ridicat, reducand totodata dramatic emisiile de CO2 comparativ cu alte centrale termoelectrice”.

Bucuresti, 18.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *