metalshow

Alstom castiga trei contracte majore

pentru tehnologii curate pe carbune in SUA in valoare de peste 400 milioane euro

Alstom a castigat trei contracte succesive in valoare de peste 400 milioane euro pentru reducerea emisiilor la zece centrale termoelectrice pe carbune in statele Texas, Kentucky si Carolina de Sud din SUA.

Alstom va furniza sistemele de control a emisiilor pentru opt centrale termoelectrice noi pe carbune totalizand 858 MW care vor fi construite in Texas de catre compania TXU. Fiecare sistem va controla emisiile de dioxid de sulf (SO2), de particule si de mercur. Emisiile de SO2 pentru grupurile noi vor fi cu 80 % mai mici fata de media obtinuta in centralele pe carbune din SUA. Centralele sunt programate a fi puse in functiune in anul 2009. Contractul pentru cele opt grupuri are o valoare de 280 milioane euro.

In Maysville, Kentucky, Alstom va furniza un sistem de control al emisiilor poluante pentru grupul nr. 1 de la centrala termoelectrica H. L. Spurlock apartinand East Kentucky Power Cooperative. Acest contract urmeaza atriburii de catre East Kentucky a sistemului de control al emisiilor de la grupul nr.2 al centralei Spurlock,  tot Grupului Alstom  in cursul acestui an. Contractul este in valoare de aproximativ 80 milioane euro. Sistemul va reduce emisiile de dioxid de sulf si particule la un cazan existent cu carbune pulverizat de 340 MW. Noul echipament este prevazut a intra in exploatare comerciala in anul 2009.

In Carolina de Sud, in cooperare cu AMEC si Zachry Construction, Alstom va furniza un sistem de control al calitatii aerului pentru centrala termoelectrica Cope pentru compania South Carolina Electric & Gas (SCE&G). Valoarea totala a contractului este de peste 50 milioane euro. Sistemul va reduce emisiile de oxizi de azot (NOx) de la cazanul existent pe carbune pulverizat de 430 MW. Sistemul este prevazut a intra in exploatare comerciala in ianuarie 2009.

Philippe Joubert, Presedinte al Sectorului Alstom Power Turbo-Systems/Power Environment, a declarat: ”Carbunele revine intr-adevar, in special in SUA, iar Alstom castiga contracte pentru ca noi suntem, astazi, singura companie care poate oferi intreaga gama de tehnologii de ardere curata a carbunelui necesara pentru a respecta cerintele stringente ale legislatiei privind protectia mediului. Pozitia noastra de lider mondial in domeniul tehnologiilor curate de ardere a carbunelui se bazeaza pe multi ani de experienta in dezvoltarea acestor tehnologii, care acopera intreaga gama de emisii din centralele termoelectrice”.

Bucuresti, 21.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *