free download 78 travel guides written by experts

Alstom Atomenergomash va proiecta grupul turbogenerator pentru

centrala nucleara rusa Seversk folosind tehnologia ARABELLETM detinuta de Alstom

Societatea mixta Alstom Atomenergomash a semnat  un contract cu  Atomenergoproekt  referitor la proiectarea ansamblului turbina-generator si a echipamentului din sala masinilor, utilizand tehnologia ARABELLETM detinuta de Alstom, ce va echipa centrala nucleara rusa Seversk, din regiunea Tomsk, Siberia.
Acesta este primul contract semnat de societatea mixta creata in 2007 intre Alstom si OAO Atomenergomash, filiala a gigantului rus detinut de stat Atomenergoprom. Clientul, Atomenergoproekt, este una dintre principalele companii de proiectare ale Rosatom, compania de stat rusa producatoare de centrale nucleare care a construit cea mai mare parte a centralelor nucleare din Rusia, Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente. Proiectul centralei nucleare de la Seversk consta in 2 grupuri cu o capacitate totala de 2400 MW ( 2 x 1200 MW) ce vor fi construite pana in 2010, ca parte a Proiectului “AES-2006”,  in conformitate cu Programul nuclear al Federatiei Ruse. “AES-2006” (sau “CNE -2006”) este numele centralei nucleare standard de 1200 MW cu reactor VVER (cu apa sub presiune), prevazut a se implementa in Rusia si in afara ei.

Alstom Atomenergomash a fost creat in vederea echiparii partii clasice a centralelor nucleare ce vor fi construite in Rusia in conformitate cu Programul nuclear al Federatiei Ruse, utilizand echipament bazat pe tehnologia detinuta de Alstom, adica tehlologia cu turatie redusa ARABELLETM. Turbinele produse de societatea mixta vor fi de asemenea livrate si pentru centralele nucleare din afara Federatiei Ruse, dar care sunt construite pe baza tehnologiei nucleare ruse. Alstom Atomenergomash are centrele de productie in Podolsk, in apropierea Moscovei, acolo unde are si sediul central, precum si un centru de proiectare in Sankt Petersburg.

Turbina ARABELLETM reprezinta punctul central al tehnologiei nucleare Alstom. Recunoscuta unanim ca fiind cea mai buna de pe piata, tehnologia cu turatie redusa ofera o gama larga de puteri (intre 1000 si 1800 MW), randamente si siguranta in exploatare superioare, utilizand o arhitectura specifica si tehnologia exclusiva a rotoarelor sudate dezvoltata de Alstom Power Systems, utilizata la toate turbinele cu gaze sau abur. Aceasta tehnologie asigura un randament neegalat, rezistenta la coroziune, durata mare de viata (60  de ani) si exploatare optima, cu costuri si durate de revizie minime.

Philippe Joubert – Presedintele Alstom Power Systems a declarat: " Acest acord demonstreaza ca societatea mixta creata de noi impreuna cu Atomenergomash pe baza turbinelor cu turatie redusa,  tehnologie  ARABELLETM , se impune cu succes ca unul dintre jucatorii cheie de pe piata nucleara rusa".

Bucuresti, 09.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *