free download 78 travel guides written by experts

Alstom a semnat un contract cadru cu EdF

pentru renovarea generatoarelor din centralele nucleare electrice

ALSTOM a semnat cu « Electricite de France – EdF» un contract cadru pentru renovarea generatoarelor de 900 MW si 1300 MW din centralele nucleare ale companiei. Contractul se intinde pe o perioada de 10 ani si va atinge o valoare de peste 140 milioane euro. Prin unitatile sale din La Courneuve si Belfort (Franta), cu experienta semnificativa in domeniul partii conventionale a centralelor nucleare, Alstom va asigura gestiunea completa a proiectului, care cuprinde studiile de conceptie, executia subansamblelor si lucrarile pe santier. Primele lucrari la generatoare sunt prevazute in 2010 in cadrul centralelor nucleare de la Belleville si Chooz.

Alstom este un partener traditional al EdF fiind  furnizorul  intregului parc de grupuri turbo-generatoare din cadrul centralelor sale nucleare. Pentru a-si asigura pe termen lung productia nucleara, EdF a facut apel la Alstom in vederea renovarii echipamentelor sale. Parcul nuclear al EdF consta din 58 de reactoare nucleare, in 19 locatii diferite, cu capacitati unitare cuprinse  intre 900 si 1500 MW.

Alstom dezvolta solutii inovatoare pentru  a raspunde solicitarilor calitative si de performanta ale clientilor sai. Generatoarele reabilitate vor beneficia de tehnologii de ultima generatie, cum ar fi utilizatea noului tip de bare stator din otel inoxidabil. Aceasta solutie inovatoare permite eliminarea inconvenientelor legate de utilizarea cuprului, simplifica intretinerea si imbunatateste disponibilitatea grupurilor.

“Prin acest nou contract, EdF isi reafirma increderea in grupul Alstom, recunoscand competentele si expertiza Grupului in domeniul nuclear”, a declarat Marcel Mueller, Senior Vice President pentru Europa si Africa in cadrul Alstom Power Service.

Bucuresti, 24.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *