metalshow

ALSTOM a inceput constructia celei mai eficiente

centrale termoelectrice din Australia

ALSTOM  va furniza o centrala la cheie de 400 MW cu ciclu combinat, utilizand turbina cu gaze GT26,  pentru compania TRUenergy din Tallawarra, la sud de Sydney. Aceasta va fi cea mai eficienta centrala cu ciclu combinat din tara, urmand a functiona cu un randament net de aproape 60 %.

Constructia centralei pe gaze de 400 MW pentru TRUenergy a inceput pe 17 noiembrie 2006 cu o ceremonie oficiala de deschidere a santierului (poza atasata).

Primul ministru al New South Wales a fost cel care a inceput oficial sapaturile inainte de a dezveli o placa ce va marca acest eveniment.

ALSTOM va proiecta, furniza, instala si pune in functiune intreaga centrala electrica ce va avea in componenta o turbina cu gaze GT26, o turbina cu abur de 125 MW, condensatorul, cazanul recuperator, transformatoarele, sistemul de control-comanda, sistemele auxiliare dar si partea de constructii civile. In timpul fazei de constructie proiectul va crea aproximativ 350 – 450 locuri de munca iar dupa punerea in functiune vor fi angajate permanent 25-30 persoane.
Proiectul este primul proiect major pentu TRUenergy in New South Wales si va fi prima centrala pe gaze de inalta eficienta din intreg statul. Utilizand cea mai recenta tehnologie, centrala cu ciclu combinat ce va fi construita pe amplasamentul vechii centrale pe carbune de la Tallawara va avea un impact semnificativ mai redus asupra mediului ambiant si asupra comunitatilor locale, comparativ cu vechea centrala si va permita companiei TRUenergy sa acopere cererea crescuta de energie electrica. Functionarea comerciala este prevazuta sa inceapa inainte de a doua jumatate a anului 2009.

„Suntem incurajati de recentele dezbateri globale privind activitatea umana si relatia acesteia cu schimbarile climatice – aceasta a fost o directie importanta a activitatii ALSTOM de cercetare – dezvoltare in ultimii ani. Aceasta activitate de cercetare-dezvoltare a plasat ALSTOM ca lider in tehnologiile de ardere curata si ca integrator de centrale si suntem incantati ca TRUenergy impartaseste din experienta noastra. In consecinta, putem ca impreuna, utilizand cea mai moderna tehnologie si know-how-ul ALSTOM, sa producem energie electrica cu cel mai ridicat randament posibil”, a spus cu aceasta ocazie Chris Raine, Presedintele ALSTOM pentru Australia si Noua Zeelanda.

Bucuresti, 27.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *